Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάτοικοι… των Τρικάλων από σήμερα οι πρόσφυγες

27.07.2016

Το… τυπικό μέρος της είδησης είναι πως οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν να φιλοξενηθούν (άγνωστο για πόσο), στο χώρο του τέως σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ», που έχει διαμορφωθεί, όσο πιο κατάλληλα γίνεται γι’ αυτόν το λόγο.

Το πρώτο λεωφορείο ήταν από τον γειτονικό Νομό Καρδίτσας όπου φιλοξενούταν μέχρι τώρα οι 31 πρόσφυγες που έφτασαν πρώτοι στην πόλη μας.

Το ουσιαστικό μέρος όμως είναι από πού θα έρθουν τελικά και οι υπόλοιποι (μέχρι τον αριθμό 400) πρόσφυγες και ποιας φυλής θα είναι αυτοί, ώστε να υπάρξει μια αρμονική συμβίωση.

Μέχρι αργά το βράδυ, στο Κέντρο Φιλοξενίας αφίχθησαν άλλα τέσσερα λεωφορεία από τον Σκαραμαγκά, μεταφέροντας μικρό αριθμό προσφύγων, που δεν ξεπερνούσε τους 60, λόγω της άρνησής τους να μεταβούν στα Τρίκαλα. Οι πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, παρουσία εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οδηγήθηκαν οργανωμένα και χωρίς προβλήματα στους οικίσκους-κοντέινερ που στήθηκαν με την ευθύνη της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που εδρεύει στα Τρίκαλα, υπό την επίβλεψη του διοικητή της, Ταξίαρχου κ. Γιώργου Λιάκου. Παρών στη διαδικασία έλευσης ο Ταξίαρχος, μαζί με τον δημαρχεύοντα Τρικκαίων κ. Χρήστο Αναστασίου, επέβλεπε κάθε τι. Ταυτοχρόνως, βρίσκονταν στον χώρο δυνάμεις της Α.Δ. Τρικάλων, με επικεφαλής τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή Τρικάλων, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γ. Σπηλιόπουλο. Η Α.Δ. Τρικάλων επιβλέπει την ασφάλεια του χώρου και την είσοδο σε αυτόν, σε 24ωρη βάση, με παρουσία αστυνομικών και περιπολικού.

Να σημειώσουμε πως σημαντική είναι η παρουσία της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων,  μέλη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  αλληλέγγυοι και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.