Σάββατο 10.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πολυτεχνείου

17.11.2022

Με εκατοντάδες Τρικαλινούς πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου με την συμμετοχή πολλών σωματείων αλλά και την συμμετοχή από κομματικούς παράγοντες.

Εκατοντάδες ηταν οι Τρικαλινοί και οι Τρικαλινές που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Φοιτητών ΣΕΦΑΑ το απόγευμα της Πέμπτης για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τους συμμετέχοντες να σημειώνουν  ότι « τιμούμε τη συμπλήρωση 49 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 που αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού. Η επταετής φασιστική δικτατορία αποδείχθηκε πως δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμα προσπάθεια της αστικής τάξης να θωρακίσει την εξουσία της κατά του λαού. Αποτίνουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που έβαψαν με το αίμα τους το δρόμο για τη λευτεριά του λαού, σε όλους όσοι εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, σε όλους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην πάλη ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών».