Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σάλος από τις αόριστες καταγγελίες Πολυμερόπουλου περί χρηματισμού δημοσιογράφου

22.10.2015

Φωτιές έβαλε δήλωση του αντιδημάρχου Αλέκου Πολυμερόπουλου ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι ηλεκτρονικών εφημερίδων που χρηματίζονται και για την ακρίβεια ζητούν χρήματα για να προβάλλουν πρόσωπα και καταστάσεις. Παρά τις πιέσεις των Κ. Αργυρούση και Γ. Παπαγεωργόπουλου να κατονομάσει σε ποιον ακριβώς αναφέρεται, ο κ. Πολυμερόπουλος δεν το έπραξε.

Οι δηλώσεις του αντιδημάρχου προκάλεσαν την αντίδραση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η απάντηση της Ενωσης Συντακτών

«Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με αφορμή καταγγελίες που διατύπωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Αλέξανδρος Πολυμερόπουλος και στις οποίες έκανε λόγο για χρηματισμό κάποιων «δημοσιογράφων» που εργάζονται σε ιστοσελίδες έχει να επισημάνει τα εξής:

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών τους οποίους να αφορούν αυτές οι καταγγελίες.

Αν ωστόσο υπάρχει η οποιαδήποτε υπόνοια ή αμφιβολία περί του αντιθέτου, περιμένουμε από τον αντιδήμαρχο να μας ενημερώσει άμεσα, δίνοντας μας τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να λάβουμε τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Ωστόσο τελείως καλοπροαίρετα θα επισημάνουμε στον κ. Αντιδήμαρχο ότι οι γενικόλογες αναφορές περί χρηματισμού δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες. Ο κ. Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα. Αν έχει στοιχεία για κάποιο μέλος μας, οφείλει αν δεν θέλει να τα δημοσιοποιήσει, να τα καταθέσει στα αρμόδια όργανα και φυσικά στην  Ένωση Συντακτών.

Υ.Γ.: Τι θα έλεγε άραγε ο κ. Αντιδήμαρχος αν επαγγελματίας δημοσιογράφος εκτόξευε αντίστοιχη λάσπη λέγοντας γενικά και αόριστα για μια ομάδα αιρετών πως χρηματίζονται; Αν κάποιος αιρετός δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αυτό χαρακτηρίζει το σώμα των αιρετών»;