Τρίτη 07.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η “Χύτρα” ενθουσίασε με έναν… καλομαγειρεμένο Μπρέχτ

16.05.2018

Όχι απλά… «μαγειρεύτηκε» καλά, αλλά… «έλιωσε» από το γέλιο στο κοινό που παρακολούθησε χθες βράδυ την αριστουργηματική σάτιρα του  ΜΠΡΕΧΤ «Αφέντης Πούντιλας και ο Δούλος του Μάτι», από τη Θεατρική Ομάδα «Χύτρα», στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

Το έργο σε πρωτότυπη μουσική της Κωνσταντίας Λάσκου και σκηνοθεσία της Ελένης Παπουτσή, ερμήνευσαν οι ηθοποιοί: Βασίλης Μπαντής, Γιώργος Πατούκας, Ηλίας Παπαθανασίου, Ολγα Οικονόμου, Γεωργία Τζανάκου, Κώστας Παλλαντζας, Γαρουφαλια Πέτσα,  Βάσω Τζώρτζη, Στέλλα Βακουφτση, Χριστίνα Τσιαμπά και Δήμητρα Καμπαγιάννη.

Διασκευή κειμένων και μουσική επιμέλεια Ελένη Παπουτσή. Κουστούμια Ελένη Παπουτσή, Μαρία Κερασοβίτη, Σκηνικά: Ελένη Παπουτσή, Κώστας Παλλαντζας, Τεχνική στήριξη Γιώργος Πατούκας και Μακιγιαζ: Αριάδνη Τσιρίδου.

Η αριστουργηματική σάτιρα του  ΜΠΡΕΧΤ  αναφέρεται στη διάκριση των τάξεων και την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Το έργο αυτό το έγραψε Ο ΜΠΡΕΧΤ το 1942, εξόριστος στη Φινλανδία και το πρωτόπαιξε το ’48, στη Γενεύη και αμέσως μετά στο Βερολίνο. Αρετή του συγγραφέα είναι ότι «ξεσκεπάζει τη μεγάλη και τις μικρές αλήθειες που κρύβονται γύρω μας», κάτι επίκαιρο και για τις μέρες μας. Ένα από τα ωραιότερα και ωριμότερα έργα του μεγάλου δραματουργού όπου ο λόγος του χρησιμοποιεί το χιούμορ από τη μια και τον κοφτερό του λόγο από την άλλη.

Η παράσταση θα ανεβεί και αύριο την Πέμπτη 17/5/18 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και ώρα 9.00 μ.μ.  Τιμή εισιτηρίου 3 Ευρώ.