Κυριακή 03.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στην Πύλη με Καλημέρη – Τσαλιγοπούλου και Παυλίδη

03.07.2021

3ο φεστιβάλ «Η ΠΥΛΗ ΑΝΟΙΞΕ» με Καλημέρη – Τσαλιγοπούλου και Παυλίδη
Ένα πράγμα που επαναλαμβάνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες όπως αυτή του κορονοϊού, σίγουρα δεν έτυχε, σίγουρα πέτυχε και σίγουρα στην μετά covid εποχή, θα γίνει θεσμός.
Ο λόγος το 3ο φεστιβάλ «Η ΠΥΛΗ ΑΝΟΙΞΕ» που ήταν μια ιδέα του Αλέξη Στρωματιά ιδιοκτήτη του πολυχώρου «Χάνι του Σουφλιά» στην Πόρτα Παναγιά που όχι μόνο πίστεψε σε αυτή την ιδέα, αλλά συνεχίζει να την στηρίζει με κάθε τρόπο. Δημήτρης Μυστακίδης, Ορφέας Περίδης, Γιάννης Παπαγεωργίου, αλλά και μια σειρά άλλα ονόματα και μουσικά σχήματα παρέλασαν στα δύο προηγούμενα φεστιβάλ.
Όμως και φέτος ένας διαφορετικός πολιτιστικός αέρας στην Πύλη με τρεις μέρες ποιοτικής μουσικής από ονόματα της κεντρικής μουσικής σκηνής!
Η αρχή γίνεται φέτος 16 Ιουλίου με την Λιζέτα Καλημέρα, την επόμενη μέρα στις 17 με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την τελευταία ημέρα 18 Ιουλίου με τον Παύλο Παυλίδη.
Είσοδος: 18 ευρώ – Εισιτήριο τριημέρου: 45 ευρώ
Στο Χάνι του Σουφλιά. Περιορισμένος αριθμός 100 θέσεων, τηλέφωνο κρατήσεων 6958189643


Αρχή με Καλημέρη
Η Λιζέτα Καλημέρη συλλέγοντας με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια, τα τραγούδια της παρουσιαζει μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση, μουσικές βραδιές που φαίνεται πως μας έχουν λείψει.
Ξεδιπλώνοντας κομμάτι – κομμάτι, τραγούδια- απόσταγματα από τους σταθμούς της καλλιτεχνικής της πορείας, της δισκογραφίας της και της πλούσιας συνεργασίας της με σύγχρονους συναδέλφους της, μας εμφανίζει ολόκληρο το παζλ των μουσικώνρευμάτων, που εκπροσώπησε πιστά μέχρι σήμερα.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη και φρέσκια την μουσική αυτή πρόταση, είναι η συνεργασία της με τον Θωμά Πέτρου. Ο Θωμάς επιμελείται με κάθε τρόπο, σολιστικά, ερμηνευτικά,ενορχηστρωτικά, ‘’αρχιτεκτονικά’’ θα μπορούσαμε να πούμε, το σύνολο της μουσικής παράστασής. Επιπλέον παρουσιάζει ενδεικτικά δικά του τραγούδια από τη συλλογή που ετοιμάζουν να κυκλοφορήσουν με την Λιζέτα.
Συμπράττει μαζί τους, ο σταθέρος συνεργάτης της Λιζέτας ,ο Μάριος Μακρής, στις κιθάρες ο οποίος με το χαρακτηριστικά δεξιοτεχνικό του παίξιμο εμπλουτίζει και φωτίζει το μουσικό αποτέλεσμα .
Οι τρεις τους μαζί συνιστούν ένα μοναδικό σχήμακαι καταφέρνουν να ακουστούν σαν ένας και σαν πολλοί ταυτόχρονα.