Παρασκευή 21.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή «Επιλήσμονες»

27.09.2016

Την ποιητική της συλλογή με τίτλο «Επιλήσμονες» παρουσίασε το περασμένο Σάββατο στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου η Μαρία Σύρρου.

Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος Λίλια Τσούβα, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Θεοδώρα Κ. Σαργιώτη, που διάβασε και ποιήματα της συλλογής.

Τα ποιήματα της συλλογής είναι χωρισμένα σε τρεις ενότητες: Επιλήσμονες (2015-2016), Χάσμα (1996), Πετροκέρασα (1991-1993). Άλλοτε με εμφανείς επιρροές από το λυρικό θέατρο, τη μεταφυσική ενός θρησκευτικού συναισθήματος ή έναν ερωτικό ρομαντισμό, κι άλλοτε ψηλαφίζοντας σύγχρονες πληγές ενός κόσμου ναυαγισμένου, αναδεικνύοντας την ανάγκη μιας κάθαρσης απ’ όσα μας βαραίνουν ή ανατρέχοντας σε στιγμές ξεχασμένες, οι «Επιλήσμονες» επιχειρούν να ενθαρρύνουν την ψυχή να συνεχίσει, με θάρρος και καρτερία, την επώδυνη πορεία της προς τη λύτρωση.

Η Μαρία Σύρρου σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος και επιμελήτρια εκδόσεων, από το 1988, και ως ηθοποιός, από το 1994. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού «Μανδραγόρας». Οι «Επιλήσμονες» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Η κ. Μαρία Σύρρου ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, την κ. Λίλα Τσούβα, την κ. Θεοδώρα Σαργιώτη καθώς και όσους έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στην παρουσίαση του έργου της.