Τρίτη 26.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου: Το ποτάμι μέσα μου – Ποιήματα

25.11.2022

Οι εκδόσεις «γραφή» και το βιβλιοπωλείο «Τα μαγικά γράμματα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Το ποτάμι μέσα μου» του Νίκου Φαλαγκάρα.

Σάββατο 26Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στη Σουίτα artcafe.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Γιώργος Κουτής, Ιστορικός
  • Κώστας Μιχαλάκης, φιλόλογος
  • Νίκος Φαλαγκάρας, συγγραφέας

Συντονίζει και απαγγέλει ποιήματα ο Νίκος Μάντζιος, μαθηματικός, συγγραφέας

Φίλοι και συγγενείς θα μιλήσουν για τον Σταύρο Φαλαγκάρα με αφορμή τα δύο χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατό του.

Η ποιητική συλλογή του Νίκου Φαλαγκαρά περιλαμβάνει ποιήματα αποστάγματα μιας ζωής γεμάτης αναζητήσεις και γεγονότα. Πρόκειται για κατάθεση σκέψεων και μοίρασμα, εικόνων, νοημάτων και προβληματισμών από έναν άνθρωπο που η πορεία της ζωής του έχει χαράξει το δικό της δρόμο.

Τα ποιήματα εκτείνονται από τις ρομαντικές εικόνες με φόντο τη φύση ως τον έντονο κοινωνικό προβληματισμό για ζητήματα της προσωπικής αλλά και της ευρύτερης παρουσίας μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο. Μικρές αχτίδες ιστορίας επίσης παρεισφρέουν στο έργο του με τρόπο δυναμικό μέσα από χαραμάδες μύθων, κοινωνικών, ιστορικών ή ακόμα και θρησκευτικών γεγονότων. Ενώ το συναίσθημα υπάρχει ως βασική αρχή που τα διέπει όλα.

 Λίγα λόγια για τον Νίκο Φαλαγκαρά

Ο Νίκος Φαλαγκάρας γεννήθηκε το 1954 στο Μυρόφυλλο Τρικάλων. Αποφοίτησε το 1975 από το Β΄ Γυμνάσιο Τρικάλων.  Το 1980 πήρε το πτυχίο από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 εγκαταστάθηκε στην πόλη των Σερρών όπου εργάστηκε ως δικηγόρος από το 1982 μέχρι το 2019, οπότε συνταξιοδοτήθηκε.

[fbcomments]