Τρίτη 04.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καινοτόμος πρόταση για τον Προφήτη Ηλία

02.08.2019

Μια καινοτόμο πρόταση για την ανάδειξη και αξιοποίηση του λόφου του Προφήτη Ηλία, καταθέτει προς υλοποίηση ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

“Το θεωρώ ένα από τα σημαντικότερα έργα για τα επόμενα χρόνια και σήμερα μας παρουσιάστηκε η πρώτη φάση της μελέτης. Η αξιοποίηση του λόφου του Πρ. Ηλία μπορεί να αποτελέσει την αναπτυξιακή ευκαιρία που η περιοχή ψάχνει, για πριν και μετά την περίοδο του Μύλου των Ξωτικών. Στόχος μας να μετατρέψουμε τον λόφο σε ένα πάρκο ήπιας φυσικής αναψυχής με:
1. Το κέντρο τοπικής χλωρίδας και πανίδας, με οικόσιτα ζώα αλλά και αρχέγονες φυλές ζώων όπως ο μαύρος χοίρος, η αγελάδα Κατερίνης κα., σε μία ιδέα που μοιραστήκαμε με τον Δημήτρη Δήμο. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενήσουμε περιβαλλοντικά μαθήματα σε συνεργασία με το ΚΠΕ
2. Ένα μελισσοκομικό πάρκο όπου οι επισκέπτες (μικροί και μεγάλοι) θα μπορούν να μάθουν πως γίνεται το μέλι
3. Ένα μεγάλο πάρκο περιπέτειας με φυσικά όργανα, flying fox, δεντρόσπιτα κλπ.
4. Ένα εστιατόριο (όπως κάποτε) με τοπικές γεύσεις (αν δεν έχετε δοκιμάσει κρέας μαύρου χοίρου πραγματικά χάνετε), γαλακτοκομικά και κρασί και τσίπουρο
5. Προστασία και ανάδειξη του λόφου με έργα περίφραξης, καθαρισμού, φωτισμού και πυροπροστασίας
6. Τη δημιουργία μονοπατιών αλλά και διαδρομών για ποδήλατο βουνού.
7. Τη σύνδεση του λόφου με το στρατόπεδο της ΤΑΞΥΠ, το οποίο σύντομα ελπίζουμε πως θα περιέλθει στο Δήμο και θα μετατραπεί στο διαχρονικό Μουσείο των Τρικάλων.
Η πρόταση θα αποτελέσει κομμάτι της ΟΧΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας που το διάστημα αυτό βρίσκεται σε διαβούλευση.