Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πίτα με χορό και τραγούδι για τον «Ασκληπιό»

01.02.2020 /

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο μουσικό στέκι «Ανδρομέδα» η κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας του Χορευτικού-Λαογραφικού Ομίλου Τρικάλων «Ασκληπιός», παρουσία των μελών των ενηλίκων τμημάτων καθώς και πολλών φίλων του συλλόγου.

Κόβοντας την πίτα ο Πρόεδρος του «Ασκληπιού» κ. Γιάννης Σούλιος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Ομίλου για την συνέχιση της προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα και στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της διάσωσης και διατήρησης της παράδοσης.

Παράλληλα με την κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του cd “Μουσικές της Πίνδου” με την παραδοσιακή κομπανία των κυρίων Φώτη Καραβιώτη και Γιάννη Λίτσιου που παντρεύοντας τα νεανικά μουσικά τους βιώματα έχουν δημιουργήσει έναν ήχο συμπαγή και φρέσκο ενώ η ηχογράφηση των τραγουδιών από Γρεβενά, Κόνιτσα και Πωγώνι έγινε ζωντανά και «στα σκέτα», μπροστά σε κοινό 50-60 φίλων, σε γλέντι ζωντανό. Άκουσμα παλιό μα και καινούργιο, ίδιο και διαφορετικό, που σίγουρα αξίζει να ακούσετε.