Δευτέρα 27.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μια… τέντα δεν λύνει το πρόβλημα της κολύμβησης στα Τρίκαλα

17.03.2017

Σε μια πόλη 80.000 κατοίκων, πως γίνεται να υπάρχει μόνο ένα κολυμβητήριο και αυτό να την καθιστά ως… κολυμβητική πόλη, μόνο ο δήμος Τρικκαίων επί δημάρχου… ιού Παπαστεργίου μπορεί να το καταφέρει. Την ώρα που οι λάτρεις της κολύμβησης συνωστίζονται και πηγαίνουν μέχρι τα μεσάνυχτα, ο δήμος πανηγυρίζει την μικρή εξωτερική πισίνα που σκεπάστηκε και θερμαίνεται. Σαφέστατα είναι ένα βήμα, όπως ένα βήμα είναι και η ανακαίνιση του κολυμβητηρίου που βρίσκεται στη φάση του διαγωνισμού, αλλά αυτό δεν αρκεί και επιτυχία θα ήταν η κατασκευή ενός νέου κολυμβητηρίου προς την πλευρά των Καρυών όπου είναι και τα ΤΕΦΑΑ. Τότε μάλιστα… να πανηγύριζαν.

Το δελτίου τύπου

Τα «κολυμβητικά Τρίκαλα» τείνουν να γίνουν πραγματικότητα! Η νέα πισίνα που απέκτησε ο Δήμος Τρικκαίων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, αυξάνει τις δυνατότητας για τους τρικαλινούς, να ασκούνται, να γυμνάζονται, να αθλούνται.
Πρόκειται για την ανοιχτή εξωτερική πισίνα του κολυμβητηρίου, που με την πρωτοβουλία του Δήμου, σκεπάστηκε και θερμαίνεται. Ηδη παραδόθηκε προς χρήση, με πρώτους τους μαθητές της Γ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, που μετέχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την «Εκμάθηση Κολύμβησης».
Η παιδική αυτή πισίνα θα χρησιμοποιείται επίσης από τα σωματεία κολύμβησης και τους μαθητές που μετέχουν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων και στα ειδικά προγράμματα άθλησης που υλοποιούνται ήδη κατά τις απογευματινές ώρες. Με τον τρόπο αυτόν αποσυμφορείται και η κεντρική πισίνα, για τα σωματεία κολύμβησης, το κοινό τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ και τους σπουδαστές της ΣΜΥ.
Η πισίνα θα μπορεί να χρησιμοποιείται και εκτός θερινής περιόδου. Μέχρι τώρα, χρησιμοποιούταν από τον Ιούνιο και μετά, ενώ για τουλάχιστον 8 μήνες παρέμενε ανεκμετάλλευτη, αυξάνοντας και το κόστος συντήρησής της.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων