Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πιλοτικό πρόγραμμα αγγειοπλαστικής στα Τρίκαλα

05.10.2016

Πιλοτικό πρόγραμμα πρωτογενούς αγγειοπλαστικής πέντε ημερών για τα οξέα εμφράγματα όλων των ασθενών και όλων των Νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πρόκειται να εφαρμόσει η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Οι λεπτομέρειες και σημασία του εγχειρήματος παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Διοικητής της 5η κ.  Νέστορας Αντωνίου, ο Διοικητής του τοπικού νοσηλευτηρίου  κ. Δημήτρης Παρθένης και ο διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος κ. Δημήτρης  Πλατογιάννης.

Όπως έγινε γνωστό από το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Παρθένη αρχικά το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για πέντε ημέρες (5, 11, 17, 25 και 31) μέσα στον Οκτώβριο και για τους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του χρόνου σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται.

Σύμφωνα με τον κ. Παρθένη στόχος είναι να καλυφθεί όλη η Θεσσαλία, «αυτό σημαίνει ότι εάν ένας ασθενής πάθει έμφραγμα στον Τύρναβο και εφημερεύει το Νοσοκομείο, θα μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ και θα μπει στο αιμοδυναμικό των Τρικάλων».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της 5η ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου έκανε λόγο για μια σημαντική εξέλιξη, σημειώνοντας ότι σχεδιάζονται και άλλα που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος και φυσικά την υγεία των ασθενών.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Δημήτρης Πλατογιάννης ανέφερε ότι πρόκειται για την καλύτερη μέθοδο άμεσης αντιμετώπισης του οξύ εμφράγματος γεγονός που θα αλλάξει σημαντικά την ικανότητα διαχείρισης ανάλογων περιστατικών που θα φτάνουν στο τοπικό νοσηλευτήριο.

Όπως είπε ο βασικός μας στόχος είναι να καλύψουμε 24ωρες το εικοσιτετράωρο περιστατικά με οξύ έμφραγμα στο Νοσοκομείο.

[fbcomments]