Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πικετοφορία κατά του Ομπάμα στα Τρίκαλα

15.11.2016 /

Με κυριότερο αίτημα να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χθες η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων πραγματοποίησε πικετοφορία, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας.

Η πικετοφορία έλαβε χώρα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης να εκφράζουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να υψώσουν τείχος ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».

«Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος των Η.Π.Α. ακόμη και λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του, προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αμερικάνικο μεγάλο κεφάλαιο, επισκεπτόμενος μια περιοχή όπου περιπλέκεται το κουβάρι των ανταγωνιστικών συμφερόντων των αστικών τάξεων Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσα σε μια περίοδο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία, στην Ουκρανία, στο Ιράκ, μέσα σε μια επικίνδυνη ώρα όπου η Τουρκία αυξάνει την επιθετικότητά της απέναντι στη χώρα μας αλλά και σε άλλους γειτονικούς της λαούς, το Κυπριακό βρίσκεται μπροστά σε νέο σχέδιο Ανάν, εμπλέκει το λαό μας τελικά πιο βαθιά στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και καλεί τον Ομπάμα να μας «τιμήσει» με τη συμπάθειά του και να πειστεί πόσο απαραίτητη και πρόθυμη είναι η χώρα μας με τις βάσεις της για τις αδηφάγες βλέψεις της χώρας του και του κεφαλαίου γενικότερα» τόνισαν, οι συμμετέχοντες στην πικετοφορία.