Τρίτη 25.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο κέντρο πότε θα αποκατασταθούν τα πεζοδρόμια;

30.06.2022

Την ώρα που στο κέντρο της πόλης οι πολίτες σπάζουν τα πόδια του στα άθλια πεζοδρόμια του δήμου Τρικκαίων σε πολλά σημεία, την ίδια ώρα που ξηλώσανε και φτιάξανε δυο φορές, ο δήμος με δελτίο τύπου, προπαγανδίζει το… πεζοδρόμιο της Ματαραγκιώτου στο Βαρούσι.

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίου τύπου: “Η πρώτη από τις τρεις παρεμβάσεις για πεζούς και κυκλοφοριακό υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων στα Τρίκαλα. Πρόκειται για την ανάπλαση πεζοδρομίων στην οδό Ματαραγκιώτου, έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτοχρόνως, δημιουργήθηκε και νησίδα μπροστά από το 33ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να διευκολύνεται η μετάβαση και αποχώρηση των μελών της σχολικής κοινότητας.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας, «τα έργα έχουν ως στόχο να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών σε όλο το μήκος της οδού σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, σε συνδυασμό με τις μελλοντικές σχεδιαζόμενες αναπλάσεις της περιοχής του Βαρουσίου στην οποία ανήκει η οδός Ματαραγκιώτου.
Αναπλάσεις πεζοδρομίων θα γίνουν επίσης και στην οδό Μαυροκορδάτου, ενώ σημαντικές είναι οι κατασκευές:
– υπερυψωμένης διάβασης στην οδό Καβράκου και στη διασταύρωση αυτής με την οδό Φλεγίου
– κυκλικού κόμβου πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο, όπου «συναντώνται» έξι οδοί
Τα έργα αυτά στοχεύουν στο να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων σε δύο κομβικά σημεία, με πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή φόρτιση”.

Περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνουν τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης, όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες!

[fbcomments]