Παρασκευή 12.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σταθμός μέτρησης κλιματικής αλλαγής στο Περτούλι

18.05.2022

Τον μοναδικο σταθμό παρακολούθησης θερμοκηπικών αερίων σε δασικό οικοσύστημα στην Ελλάδα επισκέφθηκαν στο Περτούλι ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και το καθηγητή πανεπιστημίου Ιωάννη Γκίτα.

Σε δήλωσή του ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου τόνισε:

«Τον σταθμό μέτρησης κλιματικής αλλαγής στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου επισκέφθηκα χθες με τον Πρόεδρο του Ταμείου Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ, τον εξαίρετο συνάδελφο Ιωάννη Γκίτα

O σταθμός αυτός είναι ο μοναδικός σταθμός παρακολούθησης θερμοκηπικών αερίων σε δασικό οικοσύστημα στην Ελλάδα που είναι πλήρως συμβατός με το ευρωπαϊκό σύστημα ICOS. Με αισθητήρες πολύ μεγάλης ακρίβειας, ο σταθμός παρέχει online μετρήσεις, οι οποίες οδηγούν σε συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο που το φαινόμενο του θερμοκηπίου επηρεάζει την κλιματική αλλαγή.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη του Ταμείου Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών, καθώς και στα μέλη του Τμήματος Δασολογίας για τις δράσεις τους. Θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χ. Μιχαλάκη, για τη στήριξη του έργου.

Καινοτομία, έρευνα, πρωτοπορία! Αυτό είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει λαμπρούς επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Ως Πρύτανης, είμαι πάντα δίπλα τους, αρωγός στο έργο τους».

[fbcomments]