Πέμπτη 07.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στάση εργασίας στην Περιφέρεια για το ανθυγιεινό επιδομα

18.02.2022

Οι υπάλληλοι της Π.Ε. Τρικάλων πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 18/2/22, 4ωρη στάση εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον κίνδυνο που διαφαίνεται, να χάσουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Αυτό προκύπτει από την γνωμοδότηση της Διϋπουργικής Επιτροπής για την «Μεταρρύθμιση  καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» όπου σύμφωνα μ’ αυτή, άλλες ειδικότητες οδηγούνται στην απένταξη, άλλες στην ένταξη σε κατώτερη κατηγορία και επομένως σε μειώσεις μισθών, ενώ άλλες δεν αναφέρονται καθόλου, παρόλο που αφορούν σημαντικές αρμοδιότητες των Περιφερειών. Επίσης κινδυνεύουν να απενταχθούν πολλοί δικαιούχοι καθώς στην γνωμοδότηση ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις κλάδων και όχι ειδικοτήτων .

Έτσι μετά μεγάλης απογοήτευσης, διαπιστώνουμε ότι ειδικότητες όπως οι απολυμαντές, οι επισκέπτες  υγείας και οι καθαρίστριες, παύουν να είναι δικαιούχοι επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Εργαζόμενοι που στην εποχή της πανδημίας covid-19 ήταν στην πρώτη γραμμή για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με την λήξη της στάσης εργασίας, το Δ.Σ. συνοδεία αντιπροσωπείας υπαλλήλων που θίγονται, παρέδωσαν υπόμνημα στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, προκειμένου να του εκφράσουν την αγωνία τους και να θέσουν τις σοβαρές παραλήψεις και τα λάθη που έχουν εντοπιστεί στην γνωμοδότηση της Διϋπουργικής Επιτροπής που θα καθορίσει τους δικαιούχους επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Του ζήτησαν να σταθεί δίπλα τους και να κάνει όλες τις απαραίτητες επαφές και ενέργειες, ώστε να ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματα, να διορθωθούν οι σοβαρές παραλείψεις και τα λάθη. Ο Αντιπεριφερειάρχης εκτιμώντας την προσφορά των συναδέλφων, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε να υπάρξει επίλυση των προβλημάτων. Στην στάση εργασίας που έγινε στο διοικητήριο της Π.Ε. Τρικάλων το παρόν έδωσαν και εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ κ. Δαλαμάγκας Δημήτριος και Βράντζας Νικόλαος.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ώστε:

Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί

Καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία.

Καμιά  μείωση μισθού.

Εκ του Δ.Σ του ΣΥΠΕΤ