Κυριακή 23.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με συμμετοχή αλλά και αντικυβερνητικά συνθήματα η εκδήλωση για τους ΕΠΟΝΙΤΕΣ

18.04.2017

Η αρκετά μεγάλη συμμετοχή (από τις λίγες φορές) και τα συνθήματα κατά του Τσίπρα και της κυβέρνησης την ώρα που κατέθεταν στεφάνι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τα δυο κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού εορτασμού της μνήμης των 5 ΕΠΟΝΙΤΩΝ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση ενώ μετά την κατάθεση στεφάνων η δημοτική θεατρική ομάδα εντυπωσίασε με θεατρικό-χορευτικό δρώμενο σκηνοθετημένο για την συγκεκριμένη εκδήλωση με τίτλο «Πεθαίνω τον Απρίλη».

Το θεατρικό δρώμενο ήταν αρμοδιότητα της καλλιτεχνικής υπευθύνου της Πειραματικής Σκηνής του Δημοτικού θεάτρου Τρικάλων, Πατρίτσιας Λάζου, ενώ πήραν μέρος επίσης, οι Λήδα Φράγκου, Μαρία Κατσιάβα, Βασιλένα Μητσιαδη, Βίκυ Ιακωβάκη και στο πιάνο η Κωνσταντία Λάσκου.

Πριν 73 χρόνια οι Ναζί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους κρεμούσαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου τους ΕΠΟΝίτες Γάτσα Στέργιο, 24 ετών, Μπριάζη Ιωάννη, 29 ετών, Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο, 27 ετών, Σύρμπα Κώστα, 22 ετών και Τσανάκα Απόστολο, 22 ετών.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος, Δριτσέλη και Χρ. Σιμορέλης, η διευθύντρια Β/θμιας εκπαίδευσης Βάσω Κάκλα, ο διευθυντής της Α/βαθμια εκπαίδευσης Μπουλούμπασης, οι συγγενείς του Κώστα Σύρμπα, οι συγγενείς του Κώστα Στεργιόπουλου, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Φαλτάκας και του σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Βήτας.