Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παζάρι Τρικάλων: Προέχει η ασφάλεια στο λούνα παρκ

02.09.2019

Ένα τεράστιο ζήτημα τίθεται πλέον μετά το τραγικό δυστύχημα με το θάνατο της 14χρονης στον Αλμυρό και για το πανηγύρι των Τρικάλων όσον αφορά στην ασφάλεια των παιχνιδιών στο λούνα παρκ. Όπως γράφαμε σήμερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Ενεργός Πολίτης”, καλό θα ήταν ο δήμαρχος να κοιτάξει πρωτίστως αυτό και όχι αν θα έρθουν μερικά χρήματα επιπλέον στα ταμεία του, μιας και μιλάμε για το ίδιο λούνα παρκ.

Μάλιστα όπως επισημαίνει σήμερα ο δήμαρχος στο σαιτ trikalakids.gr «κάποτε υπήρχε επιτροπή του δήμου για τον έλεγχο και την πιστοποίηση του λούνα παρκ. Πλέον όλα βασίζονται σε υπεύθυνες δηλώσεις και πιστοποιήσεις που προσκομίζουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των παιχνιδιών. Γενικότερα, το θεσμικό πλαίσιο χρειάζεται σημαντικές βελτιώσεις. Μέχρι τότε βέβαια, αναμένεται η έναρξη ενός ακόμη παζαριού, αυτό των Τρικάλων. Εφόσον τελικά το λούνα παρκ λειτουργήσει στο παζάρι, θα πρέπει, όπως επισημάνθηκε και στην πρωινή πρώτη σύσκεψη των νέων αντιδημάρχων, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη βάση στην ασφάλεια της λειτουργίας του».

Πάντως ο δήμαρχος πέρυσι τέτοιον καιρό σε ανάρτησή του έγραφε (και είναι αλήθεια) μεταξύ άλλων για την ιδιοκτήτρια: «Η “Βασίλισσα των Λούνα Παρκ”, ο άνθρωπος που μας “μεγάλωσε” με την μπαλαρίνα υπό τους ήχους του Samurai, του Maria Magdalena και των Bad Boys Blue!»

Να σημειώσουμε πως σαν από τραγική ειρωνεία, ο πατέρας της 14χρονης ήταν ο άνθρωπος που είχε μεταφέρει τα μηχανήματα. Πρόκειται για επαγγελματία οδηγό φορτηγού, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα μετέφερε τα μηχανήματα του λούνα παρκ, προκειμένου να στηθούν για την εμποροπανήγυρη στον Αλμυρό Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος την άφησε ελεύθερη. Το πρωί του Σαββάτου, πραγματογνώμονες έκαναν αυτοψία στον χώρο και συνέλεξαν στοιχεία, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος που έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της 14χρονης. Η δικηγόρος της ιδιοκτήτριας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι το λούνα παρκ είχε άδεια λειτουργίας και πως το μηχάνημα ήταν πιστοποιημένο.

Χ.Κ.