Σάββατο 23.03.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ολα έτοιμα για το φετινό Τρικαλινό παζάρι

12.09.2018

Αφού πέρυσι άκουσε την κατακραυγή του κόσμου, φέτος η δημοτική αρχή αποφάσισε να δώσει έστω και την στοιχειώδης βαρύτητα στην εμποροπανήγυρη των Τρικάλων, που τις αποφέρεις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα ταμεία. Παρόλα αυτά όμως, πέραν μιας ποδηλατάδας που διοργανώνει, όλα τα άλλα είναι για άλλη μια φορά μεγάλες κουβέντες κενές περιεχομένου σε ένα δελτίο τύπου, αφού ο δήμος δεν προβλέπει ΟΥΤΕ ΜΙΑ εκδήλωση να στηρίξει το παζάρι…

Το δελτίο τύπου: «Λίγες ώρες απέμειναν για το μέγιστο φθινοπωρινό γεγονός στα Τρίκαλα. Το Πανηγύρι, το Παζάρι, η ετήσια συνάντηση της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, ετοιμάζεται να δεχθεί τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στις Καρυές.
Οι διαδικασίες υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων τουλάχιστον ενάμισι μήνα πριν. Δημοπρασίες, ετοιμασίες, συμφωνίες, είναι όλα έτοιμα, έχοντας ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των εμπορικών παραγκών. Ηδη, ένα μεγάλο μέρος των εμπόρων βρίσκεται στα Τρίκαλα και πλήθος εμπορευμάτων, διαφορετικών ειδών και τομέων, έχουν αρχίσει να τοποθετούνται. Από τις 14 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, το Παζάρι αποτελεί το σημείο αναφοράς για τη νέα χρονιά. Το λούνα παρκ περιμένει τους μικρούς φίλους, για να διασκεδάσουν με τον δικό τους τρόπο στα γνωστά και στα νέα παιχνίδια, όντας το σημείο από το οποίο περνούν όλοι οι επισκέπτες. Δίπλα, τα γειτονικά καταστήματα με χαλβά, λουκάνικο και σουβλάκι, βρίσκονται ήδη επί ποδός για να υποδεχθούν την εξαιρετικά αυξημένη πελατεία. Η συγκεκριμένη λειτουργεί από τον Μεσαίωνα, ως μετεξέλιξη της προϊούσας ζωοπανήγυρης (η οποία αναβιώνει πλέον στο Ριζαριό). Οι χιλιάδες επισκέπτες από την πόλη των Τρικάλων και τα χωριά και πόλεις όλου του κάμπου, βολτάρουν, ψάχνουν τις εκπλήξεις και τις ευκαιρίες, υποδέχονται το φθινόπωρο, διασκεδάζουν  και απολαμβάνουν το πιο διάσημο παζάρι της χώρας: το μοναδικό που έχει δικό του τραγούδι, Και… ποδηλατάδα

Με ποδήλατο στο Παζάρι!

Μια αναμενόμενη εκδήλωση από τον Δήμο Τρικκαίων! Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 παίρνουμε το ποδήλατό μας και όλοι μαζί κατευθυνόμαστε με μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα, στο αγαπημένο Τρικαλινό Παζάρι.
Με βοηθό την αγάπη για το ποδήλατο σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας στα Τρίκαλα, δείχνουμε και πόσο αγαπούμε… το Παζάρι. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018, ο Δήμος Τρικκαίων εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις και καλεί τους συμπολίτες να μετάσχουν σε μια δράση ουσίας. Σε μια δράση που συνδέει στην πράξη δύο μεγάλες αγάπες των τρικαλινών: ποδήλατο και παζάρι.
Ξεκινούμε από την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στις 19:00 και τερματίζουμε στις Καρυές, λίγη ώρα μετά. Ακολουθεί διασκέδαση!»