Παρασκευή 24.03.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται υποψήφιος δήμαρχος… για τα Τρίκαλα

15.02.2023

Σε εναγώνια αναζήτηση για τον αντίπαλο του Δημήτρη Παπαστεργίου έχουν επιδοθεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Τρίκκαιων, θέλοντας να περισώσουν τον… αυτοπροσδιορισμού του κόμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού η απροθυμία να βγει κάποιος απέναντι στον σημερινό δήμαρχο και μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σχεδόν απίθανο.

Παρότι τα προβλήματα της δημοτικής αρχής σε σχέση με την διαχείριση της καθημερινότητας είναι πάρα πολλά και η αγανάκτηση του κόσμου κυρίως με τα έργα που γίνονται με ρυθμούς σαλιγκαριού στο κέντρο της πόλης, την εγκατάλειψη των χωριών και των συνοικιών προς χάριν των έργων βιτρίνας του κέντρου, κανείς δεν λέει το ναι και δεν σηκώνει το χέρι να βγει μπροστά.

Η υπόθεση του οφθαλμιάτρου Δημήτρη Οικονόμου στην οποία πολλοί προσέβλεπαν έχει κλείσει οριστικά, ενώ κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και με τον διευθυντή του Νοσοκομείου Στέφανο Μυλωνά, που μάλιστα δέχεται πιέσεις όχι μόνον από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρύσα Ντιντή

Η μόνη που στην παρούσα φάση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια, είναι η δικηγόρος και πρώην υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Ντιντή που μάλιστα είχε εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον και την προηγουμένη φορά, όταν ο Λάππας… έκαψε τους πάντες κουβεντιάζοντας με ψιλούς, ξανθούς, γαλανομάτηδες και το… μαξιλάρι του.

Η υπόθεση όμως της υποψηφιότητας στο δήμο Τρικκαίων και μάλιστα κόντρα στον Παπαστεργίου, για να έχει τις όποιες ελπίδες χρειάζεται την πραγματική στήριξη του συνόλου της κεντροαριστεράς, ενός τμήματος δυσαρεστημένων της Ν.Δ. και φυσικά… χρήματα, γιατί οι εκλογές κοστίζουν.

Ο Αρης Μερεντίτης

Με την ιδέα της υποψηφιότητας φαίνεται πως φλερτάρει και ο Αρης Μερεντίτης που έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο… μόνο που η υποψηφιότητα του φαίνεται πως προσκρούει στην παρούσα φάση σε αυτή του γαμπρού του Γιώργου Οικονόμου στο εθνικό ψηφοδέλτιο, γεγονός που κάνει αρκετούς να αντιδρούν στα περί… οικογενειοκρατίας.

Ο Παρθένης

Πέραν όμως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αυτός που έχει σηκώσει το χέρι από την κεντροαριστερά και πιο συγκεκριμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Παρθένης, που μάλιστα και παρών δηλώνει και σκληρή κρητική κάνει στον σημερινό δήμαρχο. Το στοίχημα για τον ίδιο είναι αν θα καταφέρει πρωτίστως να έχει την στήριξη του κόμματος του, αφού είναι γνωστές οι διαμάχες που έχουν ξεσπάσει μέσα τους κόλπους των οργάνων και μάλιστα ουκ ολίγες φορές και φυσικά αν εξασφαλίσει τη στήριξη του κεντρώου χώρου.

Αγκάθι… και οι εκλογές

Μπορεί βέβαια για όποιον θελήσει τελικά να κατέλθει, το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών αν επικρατήσει μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ να είναι πρόκριμα, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα κόμματα που θα ήθελαν να ανακοινώσουν έναν υποψήφιο νωρίτερα ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική κόντρα στη Ν.Δ. που τώρα έχει τόσο Παπαστεργίου, όσο και τον Χρήστο Μιχαλάκη να αλωνίζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι σύμβουλοι… και οι πρόεδροι

Πάντως όποιος και αν αποφασίσει μια τέτοια κάθοδο με το νέο εκλογικό νόμο που δίνει την εκλογή από την πρώτη Κυριακή με 43%, θα πρέπει να στελεχωθεί με έναν πλήρη συνδυασμό, τόσο σε επίπεδο συμβούλων που κοντεύουν τους διακόσιους, όσο και με την στελέχωση των τοπικών συμβουλίων, αφού πλέον οι πρόεδροι θα είναι από τον συνδυασμό που θα επικρατήσει.

Χρήστος Κοντός

[fbcomments]