Σάββατο 31.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΠαΣοΚ: Λίγοι πιστοί… προσήλθαν στη συνέλευση

26.06.2017

Ήμασταν δυο, ήμασταν τρεις… καμιά πενηνταριά ήταν τελικά όλα και όλα τα μέλη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συνέλευσης του προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χθες το πρωί στα «Αηδόνια» ενόψει του προγραμματικού και πολιτικού συνεδρίου της, στο ΣΕΦ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το κλίμα βαρύ και οι παρέες σχεδόν χωριστά. ΓΑΠικοι μαζί και σε άλλα τραπέζια αυτοί του ΠΑΣΟΚ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τα πρόσωπα γνωστά και μάλιστα με αρκετές απουσίες, κάτι στο οποίο ίσως συντέλεσε και ο καύσωνας που όμως δεν… ζέστανε την ατμόσφαιρα.

Σε αυτή τη συνέλευση δεν είχαμε τρανταχτά ονόματα να αναλύσουν τις θέσεις του προσυνεδριακού διαλόγου, από πλευράς Πασόκ μίλησε το στέλεχος και μέλος της Κ.Ε Στέλιος Τσιάκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην φυσιογνωμία που θα πρέπει να αποκτήσει ο χώρος της κεντροαριστεράς, ώστε να παίξει και πάλι στο μέλλον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο πρώην βουλευτής Λάρισας Θωμάς Ψύρρας που χαρακτήρισε το συνέδριο ως το πιο κρίσιμο της ιστορίας του χώρου, γιατί είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα, που θα μπορεί να είναι και πολυτασικό ενώ τόνισε πως: « Το κρίσιμο ερώτημα το οποίο ζητά απαντήσεις είναι με ποιο τρόπο θα βγούμε από το τέλμα στο οποίο έχουμε πέσει. Όποιος απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα, θα είναι και ο κερδισμένος του παιχνιδιού».

Στη συνέχεια ακολούθησαν πολιτικές τοποθετήσεις τοπικών στελεχών.