Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνωστισμός!!! Δύο… ψηφοδέλτια κλείνουν στο ΠΑΣΟΚ Τρικάλων

03.09.2015

3η Σεπτέμβρη σήμερα, ημέρα που το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίαση την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, ενός πολιτικού κόμματος που έβαλε τη σφραγίδα στην πορεία τούτου τόπου και όχι μόνον δεν λέει… να ξεψυχήσει όπως πολλοί θα περίμεναν, αλλά ανασταίνεται, τουλάχιστον δημοσκοπικά, προκαλώντας… συνωστισμό στα ψηφοδέλτια.

Χαμός στα Τρίκαλα

Προχθές βράδυ συνεδρίασε η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή όπου τα χαμόγελα επέστρεψαν στα χείλη των περισσοτέρων, ενώ κατατεθήκαν και οι πρώτες αιτήσεις για συμμετοχή στη λίστα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Όμως το μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε χθες και σήμερα, όπου με βάση το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, μπορούν κάλλιστα να συμπηρωθούν δύο ψηφοδέλτια.

Μετρώντας έχουμε και λέμε, αιτήσεις για συμμετοχή κατέθεσαν οι τρεις πρώτοι του ψηφοδελτίου του Ιανουαρίου με την σειρά που πήραν τις ψήφους, Φαμίσης, Γατσέλης, Μπέκου και από κει και μετά αρχίζει το νέο αίμα, με τους Γιώργο Ηλιάδη, Τάσο Κατσιάνη, Αρη Μερεντίτη, ενώ ενδιαφέρον εκδήλωσε και ο Σπύρος Μέμτσας.

Στους παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και το μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ που συνεργάζεται πλέον με το ΠΑΣΟΚ, Φωτεινής Αναστασίου.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα ονόματα του Κωνσταντίνου Παπαευθυμίου, αλλά και του πρώην γραμματέα Παπαχρήστου, οι οποίοι όμως φαίνεται να παίζουν κεντρικά, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμη αίτηση στη Ν.Ε. Τρικάλων.

Η πρώτη θέση

Μάχη όμως γίνεται για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, όπου δικαιωματικά θα έπρεπε να κατέχει λόγω ψήφων ο Φαμίσης, παρόλα αυτά πληροφορίες του «Ενεργού Πολίτη», θέλουν να έχουν πέσει τηλέφωνα από πρόσωπα που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί, όπως αυτό του Κώστα Λαλιώτη. Εμπλοκή όμως φέρεται να έχει υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Οικονόμου.

Όλα αυτά όμως προκαλούν αντιδράσεις στους ανθρώπους που έμειναν να φυλάττουν Θερμοπύλες στα πέτρινα χρόνια. «Τώρα πλέον που ξεκαθαρίσαμε το κίνημα θα πρέπει να πορευτούμε με αρχές και αξίες και όχι να θυμηθούμε τον παλιό μας κακό εαυτό» έλεγε στέλεχος, ενώ άλλος της ομήγυρης ακόμη πιο σκληρός τόνιζε: «Μόλις είδαν τα κοράκια τις δημοσκοπήσεις, επέστρεψαν και πάλι να φάνε ότι πιο υγειές έμεινε».

Σήμερα τα ονόματα

Η Ν.Ε. αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι, με τα δεδομένα που έχει μέχρι στιγμής στα χέρια και να στείλει τη λίστα με τα ονόματα στα κεντρικά του κινήματος, παρότι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων είναι κάπως αποσυντονισμένοι.