Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Mαχαίρια στο τοπικό ΠΑΣΟΚ – Πιθανή αποχώρηση Ηλιάδη;

01.12.2022

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ

Τα μαχαίρα βγήκαν για τα καλά βγήκαν πλέον στο ΠΑΣΟΚ κάτι για το οποίο σε όσους παρακολουθούν το energospolitis.gr δεν αποτελεί έκπληξη αφού από καιρό έχουν γραφεί… όπως μάλιστα προχθές για το περιβόητο γκάλοπ… με το οποίο δεν είχε κανείς παρά να γελάσει.

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ… τα όσα συμβαίνουν με τον Γιώργο Οικονόμου κουμπάρο του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκο όπως τον αποκαλεί, ήταν απόλυτα αναμενόμενα γιατί ο νικητής τα παίρνει όλα… και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (έστω και για λίγες ημέρες) είναι αυτός και μόνον αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά μιας και είναι ο μόνος που μπορεί να κουβαλήσει κόσμο στο Κίνημα Αλλαγής από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με απλά λόγια είναι ο Οικονόμου… και οι άλλοι.  Οι άλλοι που πραγματικά εκπλήσσουν με τις δυο ανακοινώσεις τους… αφού ο μεν Γιώργος Ηλιάδης, η δύναμη που αντλούσε από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά (επίσης κουμπάρα) και για την στήριξη από την οποία δεχόταν καταγγελίες (δείτε τις δηλώσεις της Χρύσας Ντιντή στο παρελθόν), θα πρέπει να δείξει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ πως μπορεί να σταθεί μόνος του στα πόδια και πως μπορεί να είναι ο άλλος πόλος απέναντι στον Γιώργο Οικονόμου, κάτι που ακόμη δεν το έχει καταφέρει, εκτός και αν βλέποντας πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό… την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, κάτι που αφήνει ανοιχτό με την ανακοίνωσή του λέγοντας πως: «Δεν πρόκειται να αποδεχτώ αντιδεοντολογικές και ανήθικες συμπεριφορές. Ως εκ τούτου περιμένω με ενδιαφέρον τις σχετικές διευκρινήσεις, προκειμένου να λάβω και εγώ τις δικές μου αποφάσεις».

Ο δεύτερος ο Σωτήρης Μπλέτσας επίσης με ανακοίνωση του κάνει κάνει λόγο  «για τις ιδιόμορφες και «κατασκευασμένες» δημοσκοπήσεις στα Τρίκαλα, έχοντας όμως όπως φαίνεται επίγνωση του αποτέλεσμα του αποτελέσματος λέγοντας πως απλά είναι στρατιώτης της παράταξης τονίζοντας πως: «Δεν είναι αυτοσκοπός για μένα να εκλεγώ βουλευτή», μιας και εξάλλου και στην περασμένη εκλογική αναμέτρηση δεν τα πήγε καθόλου καλά…

Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια που θα περίμενε κανείς η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ να ρίξει νερό και να σβήσει τη φωτιά, ρίχνει λάδι και την φουντώνει… αφού πολλά είναι τα στελέχη στο νομό που την χαρακτηρίζουν ως γραφείο του Γιώργου Οικονόμου. Ακόμη όμως και αυτό να μην ισχύει τα αντανακλαστικά της είναι τόσο αργά που οι εξελίξεις την προσπερνούν.

 Ο Ηλιάδης

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιώργος Ηλιάδης αναφέρει:

«Όταν το άγχος και η ανασφάλεια (πριν καν ανακοινωθούν επίσημα τα ψηφοδέλτια του κόμματος) συνδυάζεται με πλεόνασμα αλαζονείας και έλλειψη δεοντολογίας και αξιοπρέπειας, τότε δεν υπάρχουν όρια και το τερματίζεις… Έτσι λοιπόν στα Τρίκαλα το ζήσαμε και αυτό, με την διενέργεια δημοσκόπησης με δήθεν υποψήφιους, δήθεν αποτελέσματα, δήθεν πρωτιές τα οποία ο παραγγέλλων και πληρώνων ταυτόχρονα, σπεύδει να διαλαλήσει με χαρά.  Είναι χρέος των οργάνων του ΠΑΣΟΚ (κεντρικά ή τοπικά) να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις, για το τι ακριβώς σημαίνει η περίεργη έκφραση “παραγγελία δημοσκόπησης από μικτό σχήμα μέσα από το ΠΑΣΟΚ”, την οποία έκπληκτοι ακούσαμε σήμερα σε ραδιόφωνο της πόλης από τοπικό στέλεχος. Έχω κάθε πρόθεση και διάθεση να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία των πολιτικών στόχων του κόμματος μου, όπως άλλωστε πάντα έπραξα μέχρι σήμερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτώ αντιδεοντολογικές και ανήθικες συμπεριφορές. Ως εκ τούτου περιμένω με ενδιαφέρον τις σχετικές διευκρινήσεις, προκειμένου να λάβω και εγώ τις δικές μου αποφάσεις».

Ο Μπλέτσας

«Για τις ιδιόμορφες και «κατασκευασμένες» δημοσκοπήσεις στα Τρίκαλα, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, έχω να δηλώσω ότι :
Τα πραγματικά προβλήματα των Τρικαλινών και όλου του Ελληνικού λαού είναι η φτώχεια, η ανέχεια, η ακρίβεια και το έλλειμμα δημοκρατίας και πολιτικής. Οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν αφορούν κανένα και παραμένουν άνευ νοήματος, ειδικά αν δεν συνοδεύονται με στιβαρές και φερέγγυες πολιτικές προτάσεις και δεν υπηρετούν συλλογικά οράματα και στόχους. Πόσο μάλλον όταν γίνονται με τρόπο αθέμιτο και αντιδεοντολογικό. Οι ψηφοφόροι δεν μπορεί να είναι «στόχοι» των όποιων πολιτευτών, αλλά αποτελούν τους μόνους και αποκλειστικούς εντολείς, ειδικά για όσους από εμάς υπηρετούμε την δημοκρατική παράταξη.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, ήμουν και παραμένω ένας στρατιώτης της παράταξης. Δεν είναι αυτοσκοπός για μένα να εκλεγώ βουλευτής, Εάν η παράταξη κρίνει ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου, εγώ θα είμαι εκεί για να το κάνω. Τόσο απλά είναι τα πράγματα»!

 

 

[fbcomments]