Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παπαδόπουλος: Να παραιτηθεί ο Παρθένης για να τον… ξαναπροσλάβουμε

26.04.2018

Το θέμα του διορισμού του ως γιατρού στο Λαϊκό Νοσοκομείο σχολίασε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης:

 « Δεν εγκαταλείπω το επάγγελμα μου, την ιατρική, είναι ένας χώρος που αγαπώ και σέβομαι. Έχω πάρει τη θέση στο Λαϊκό σε επίπεδο κρίσης και αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία ανακήρυξης. Συγκεκριμένα η θέση αυτή έχει βγει από το 2009, πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ και την θέση καθηκόντων διοίκησης που έχω αναλάβει.  Η νομοθεσία για τα άτομα που κατέχουν διοικητικές θέσεις προβλέπει ότι η θέση που διορίζεται παγώνει ώσπου να τελειώσει η άλλη θητεία».

 Το θέμα αυτό ανέλυσε έπειτα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι:

«Με αφορμή το ζήτημα που αφορά το Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, ο Υπουργός Υγείας έχει στείλει το ζήτημα προς διευκρίνηση στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους, ώστε να εξακριβωθεί απόλυτα αν μπορεί ένας διοικητής όταν διορίζεται στο ΕΣΥ να ασκεί τα καθήκοντα του έχοντας αναστολή από τη θέση που διορίζεται. Σύντομα αναμένεται να βγει και η απόφαση.

Εγώ θα του πρότεινα να συνεχίσει να είναι γιατρός. Αν διοριστεί, και για να διοριστεί πρέπει πρώτα  να παραιτηθεί από διοικητής, τότε το ζήτημα για τον Υπουργό Υγείας είναι να επαναπροκυρήξει τη θέση του διοικητή. Έτσι στη νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος θα έχει ξανά δικαίωμα ο γιατρός Παρθένης να υποβάλλει τα χαρτιά του. Οπότε περνώντας ξανά από την ίδια δοκιμασία μπορεί να ξαναπάρει τη θέση του διοικητή.

Πιστεύω πως αν ξεμπερδέψει με κάποια θέματα του εκρηκτικού του χαρακτήρα, θα μπορούσε να είναι ένας από τους καλύτερους διοικητές που έχουμε».