Παρασκευή 17.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανθρώπινες ιστορίες «Κατά μήκος της Εθνικής Οδού»

26.01.2020 /

Ανθρώπινες ιστορίες πλούσιες σε συναισθήματα και βιώματα περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του κ. Αλέξανδρου Βαναργιώτη με τίτλο «Κατά μήκος της Εθνικής Οδού» που παρουσιάστηκε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Τσιτσάνη από τις εκδόσεις Εύμαρος και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος.

Όπως ανέφερε ο συγγραφέας: «Είναι ένα βιβλίο που αποτελείται από σύντομες ιστορίες ανθρώπων συνηθισμένων, καθημερινών, σαν κι εμάς. Από αυτές αντανακλάται μια ολόκληρη εποχή, τα όνειρα, τα προβλήματα και οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι ζωές των ανθρώπων που ανασαίνουν, ερωτεύονται, αγαπούν και πονούν σε μικρά χωριά και πολιτείες κατά μήκος της εθνικής οδού».

Από την πλευρά της η συγγραφέας κα Ρόρη Μάτη υπογράμμισε: «Αυτό που χαρακτηρίζει τη γραφή του Αλέξανδρου είναι η πυκνότητα της σκέψης του πράγμα που δεν αφήνει περιθώρια για πλατειασμούς και αναμασήματα. Ευθύς λόγος, μικρές προτάσεις που επίσης, δεν αφήνουν περιθώρια να μην καταλάβεις αυτό που ακριβώς εννοεί. Η συλλογή που παρουσιάζουμε αποτελείται από μικρά σε έκταση διηγήματα που περιλαμβάνουν ενθυμήματα από την παιδική του ηλικία, την εποχή της αθωότητας για όλους μας, μέχρι και το παρόν του συγγραφέα. Διηγήματα που διαβάζονται απνευστί δημιουργώντας στον αναγνώστη αισθήματα χαράς, λύπης μα και προβληματισμού».

Για το βιβλίο μίλησε επίσης ο κ. Αθανάσιος Παπαδημητρίου, Phd φιλολογίας, ενώ διηγήματα διάβασε η κα Ελπίδα Θεοφανίδου, εκπαιδευτικός, ΜΑ στην Ιστορία της τέχνης.