Παρασκευή 21.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Ο Ζαχαράκης» παίζει και για τους ηλικιωμένους

29.09.2016

Θέατρο για τους τρικαλινούς ηλικιωμένους συμπολίτες. Θέατρο με παραμύθι. Θέατρο από εκπαιδευτικούς! Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων, ο Δήμος Τρικκαίων, διοργανώνει παράσταση με το παραδοσιακό λαϊκό παραμύθι «Ο Ζαχαράκης». Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών του 33ου Δημοτικού Σχολείου, το Σάββατο 1-10-2016  στις 11:00 το στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Στο σχετικό σημείωμα της πρώτης παράστασης για το «Χαμόγελο του παιδιού», την περασμένη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, αναφέρονταν τα εξής:

«Η ζωντανή μουσική σε παραδοσιακούς σκοπούς, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό φωτισμού, σκηνικών, κοστουμιών, του ήχου και της ερμηνείας των εκπαιδευτικών-“ηθοποιών” ακολουθεί και αποτυπώνει τις συναισθηματικές κορυφώσεις, την εσωτερική πάλη του καλού με το κακό το οποίο φαίνεται αρχικά πως νικά, αλλά στο τέλος επικρατεί και βασιλεύει η καλοσύνη. Αποδίδεται δικαιοσύνη! Το λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι διδάσκει και ποιεί το ήθος! Τη σημαντική συμβολή των παραμυθιών στη διαμόρφωση των χαρακτήρων μας πολύ εύκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει μιας και έχει ο καθένας από εμάς την ευεργετική εμπειρία της ακρόασης ενός παραμυθιού από χείλη αγαπημένα…της γιαγιάς…του παππού …της μαμάς… Μην ακούτε που στις μέρες μας συνδυάζουμε και υποβιβάζουμε το παραμύθι εξισώνοντάς το με κάτι τόσο ευτελές όπως το ψέμα!!! Αντισταθείτε! Πείτε παραμύθια! Ακούστε παραμύθια! Τραγουδήστε παραμύθια! Φτιάξε το δικό σας! Σας ΄” ζωντανεύουμε “λοιπόν τον Ζαχαράκη, κι ευχόμαστε το παραμύθι να βρει την θέση που του αρμόζει στην εκπαιδευτική διαδικασία και μάθηση»

Στην Ομάδα Θεάτρου του 33ου Δημοτικού Σχολείου παίρνουν μέρος οι εκπαιδευτικοί:

Αντώνης Παπαγεωργόπουλος: Συμβουλάτορας

Βασίλης Μπαρμπαρούσης: Βασιλιάς

Γεωργία Κατσαρού: Μηλιά-Καρακάξα

Γιώργος Νημάς: Ζαχαράκης

Δώρα Γεροκώστα: Βασιλοπούλα

Κωνσταντία Λάσκου: Αφηγήτρια

Στέλλα Βακουφτσή: Μάγισσα

Χαρούλα Καργιώτη: Αφηγήτρια

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαργαρίτα Παπαμιχαήλ

Κοστούμια: Η Ομάδα

Συνοδεύουν οι μουσικοί:

Βαγγέλης Ζαχαράκης: Λαούτο

Γιώργος Αγγελής: Βιολί

Γιώργος Ντίνας: Κρουστά

Νεκτάριος Παπαγεωργίου: Κλαρίνο-Καβάλι

Το χορευτικό του Δ΄Παραρτήματος του Κ.Α.Π.Η. σε παραδοσιακούς χορούς, υπό την διεύθυνση του χοροδιδάσκαλου κ. Αθανασίου Παπαγεωργίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, για μέλη και φίλους των ΚΑΠΗ.