Σάββατο 16.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Πορταϊκό ποταμό

13.10.2019

Τελειωμό δεν έχει η οικολογική καταστροφή στα ποτάμια του νομού, αφού μετά τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Πηνειό πριν ένα περίπου, χθες το αποτρόπαιο αυτό θέαμα αντίκρισαν και οι κάτοικοι στον Πορταϊκό ποταμό στον Παραπόταμο του δήμου Πύλης

Σύμφωνα με δημοσίευμα του trikalaola.gr , χιλιάδες νεκρά ψάρια βρίσκονται διασκορπισμένα στις όχθες του ποταμού, από το σημείο της συμβολής με τον Ανάποδο στο χωριό Λιλή και κάτω, μέχρι και την γέφυρα του Παραποτάμου.

Την περιοχή επισκέφθηκε και ο αντιπεριφέρειαρχης Χρήστος Μιχαλάκης για να σχηματίσει δική του, αφού πιθανόν να οφείλεται ο θάνατος στην έλλειψη νερού και κατ’ επέκταση οξυγόνου μέσα σε αυτό. Παρόλα αυτά έδωσε εντολή στην υπηρεσία να παρθούν αύριο δείγματα, ενώ θα ενημερώσει αστυνομία και δήμο ώστε αν υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση, να βρεθεί ο δράστης. Μάλιστα ο ίδιος με δήλωσή του στον “Ενεργό Πολίτη” ήταν κατηγορηματικός: “Είναι αδιανόητο να έχουμε διαθέσει τόσα κονδύλια για να καθαριστούν τα ποτάμια μετά από δεκαετίες και κάποιοι να τα ρυπαίνουν”.

Πάντως οι έλεγχοι από τα δείγματα των νεκρών ψαριών που βρέθηκαν στον Πηνειό ποταμό, έδειξαν έλλειψη οξυγόνου λόγω του λιγοστού νερού.