Τετάρτη 29.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πιάνουν τους μικρούς για καπνό και οι μεγάλοι γίνονται… καπνός

03.11.2015

Την ίδια ώρα που όσοι κατάκλεψαν την Ελλάδα κάνουν πάρτι με τα λεφτά τους στο εξωτερικό, οι λίστες παραμένουν στα συρτάρια, οι υπουργοί ξεχνούν να δηλώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ, το κράτος κυνηγά και συλλαμβάνει (οι αστυνομικοί υποχρεωμένοι είναι), τους μεγάλους… φοροφυγάδες που πουλάνε καπνό… χύμα.

Προφανώς και αυτοί παράνομοι είναι και σε βάρος μας λειτουργούν, αλλά ας γίνουν επιτέλους σε αυτή τη χώρα τα πράγματα με μια σειρά…

Ποιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν σήμερα (03-11-2015) το πρωί στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 58 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο ημεδαποί κατελήφθησαν κατά την διάρκεια αγοραπωλησίας λαθραίου καπνού και συγκεκριμένα ο 40χρονος να πουλάει στον 58χρονο τέσσερις νάιλον συσκευασίες με χύμα καπνό, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης, συνολικού βάρους (3.838) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των (50) ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 40χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (70) νάιλον συσκευασίες με χύμα καπνό, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης, συνολικού βάρους (67.141) γραμμαρίων και
• μία νάιλον συσκευασία με λαθραίο χύμα καπνό, βάρους (8.800) γραμμαρίων.

Από την κατοχή του 40χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία του λαθραίου καπνού, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Η κατασχεθείσα ποσότητα κατεργασμένου λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους (79.779) γραμμαρίων θα αποσταλεί στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.