Πέμπτη 23.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο έρωτας Παπαστεργίου με τον ΣΥΡΙΖΑ… και η… απατημένη Ν.Δ.

23.05.2018

Του Χρήστου Κοντού

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έκρυψαν τον έρωτά τους, παρότι αυτός στηρίζεται σε συμφέροντα και μόνο… Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον δήμαρχο της καρδιάς του τον Δημήτρη Παπαστεργίου, που σε αντίθεση με τη μάσκα του ανεξάρτητου που φόρεσε στις περασμένες Δημοτικές Εκλογές υφαρπάζοντας την ψήφο των Τρικαλινών πολιτών, αφού πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις… στις εκλογές στην ΚΕΔΕ για μια θεσούλα, ανακάλυψε πως είναι Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του στον έρωτά του με την αριστερά και λόγω του αδερφού του (πραγματικός αριστερός), οφείλει κανείς να παραδεχθεί πως στη σκακιέρα της πολιτικής αρχίζει να δίνει μαθήματα στους δασκάλους του…

Όλα ξεκίνησαν στις προηγούμενες εκλογές και έπρεπε να περάσουν αυτές για να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη από έναν μαινόμενο,  Δημήτρη Παπαθανασίου που ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τον «άδειασε», δείχνοντας με το δάχτυλο την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη. Βέβαια όπου Παναγιώτα Δριτσέλη, θα πρέπει κανείς να το αντικαθιστά με το… Γιάννης Σίμος που κάποιοι τον θέλουν να διατηρεί υπόγειους διαύλους επικοινωνίας με τον πατήρ Παπαστεργίου.

Ο έρωτας αυτός… στα χρόνια της χολέρας (αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη Ν.Δ.) ήρθε να εμπεδωθεί για τα καλά και να αρχίσουν οι κουβέντες για τον… γάμο, γιατί τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή, τα συμπεθέρια διαπίστωσαν πολλά κοινά συμφέροντα.

Από την μια πλευρά… του συμπεθεριού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν τολμά να κατεβάσει δικό του υποψήφιο για τον δήμο, αλλά έχει πάψει προ καιρού και να το σκέφτεται ακόμη, που βλέπει λόγω του Βασίλη Παπαστεργίου (αδερφός του Δημήτρη) ο οποίος είχε κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος για το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, το σημερινό δήμαρχο μια καλή περίπτωση ώστε να πιστωθεί την στήριξή του σε περίπτωση επανεκλογής.

Από την άλλη πλευρά είναι ο δήμαρχος κ. Παπαστεργίου, τον οποίο μεν βολεύει τα μάλα στην παρούσα χρονική στιγμή να φαίνεται πως μπορεί να πατάει και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, προσδοκώντας και οφέλη από πλευράς χρημάτων αλλά και προβολής από την παρούσα κυβέρνηση, έχει όμως και τη Νέα Δημοκρατία στην οποία όχι απλά έχει «δώσει λόγο», αλλά μπαινοβγαίνει στο σπίτι της έχοντας τάξει και γάμο.

Αυτό βέβαια είναι και το ευαίσθητό του σημείο, μιας και η κύρια εκλογική δεξαμενή είναι η Νέα Δημοκρατία και εκεί έχει πολλούς και μάλιστα κάποιους από αυτούς, ορκισμένους εχθρούς.

Ας μην ξεχνάμε πως και στην περασμένη εκλογική αναμέτρηση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας κατήλθε τόσο ο Δημήτρης Χατζηγάκης, όσο και ο Γιώργος Μητσιούλης.

Αυτή τη φορά βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά και αν τελικά δεν δούμε τον Χρήστο Μιχαλάκη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αντιπολίτευσης για τη Βουλή, κρατήστε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον δούμε υποψήφιο δήμαρχο, πιθανότητα που όλο και περισσότερο μεγαλώνει όσο η κεντροαριστερά δεν βρίσκει το άτομο εκείνο που θα την ενώσει και θα της δώσει προοπτική νίκης, μιας και ο αντιπεριφερειάρχης έχει τη συμπάθεια όλων.