Πέμπτη 03.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γκρίνιες και αντιδράσεις στον συνδυασμό Παπαστεργίου

22.05.2017

Του Χρήστου Κοντού

Δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου ήρθαν να φέρουν τα πάνω κάτω στην ηρεμία του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα» με τον μέχρι τώρα παντοδύναμο δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, να βλέπει τους πρώτους κλυδωνισμούς και μάλιστα σε μια περίοδο όπου θα πρέπει να παρουσιάσει πραγματικό έργο και όχι μόνο δελτία τύπου και εικονική πραγματικότητα.

Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε προσκύρωση δημοτικής έκτασης σε επώνυμο ιδιώτη των Τρικάλων, κάτι που όχι μόνο δεν πέρασε, αλλά παρά την βοήθεια Λάππα που ψήφισε υπέρ, είδε συμβούλους του, που δεν είναι από ατούς που έχουν σηκώσει έτσι κι αλλιώς μπαϊράκι, να ψηφίζουν κατά. Η δεύτερη ήταν μόλις την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε την ενοικίαση της πισίνας στον Αη Γιώργη όπου επίσης υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα το θέμα να οδηγηθεί σε αναβολή, αλλά και η προγραμματισμένη συνεδρίαση, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Το θέμα αναμένεται να έρθει  προς συζήτηση τέλος του μήνα, αν βέβαια ποτέ έρθει, γιατί όπως όλα δείχνουν, παραπέμπεται στις καλένδες.

Σε αυτά ήρθε να προστεθεί μέσα στην εβδομάδα και μια έντονη φήμη πως ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Αλέκος Πολυμερόπουλος, έχει έτοιμη την αποχώρησή του από την ομάδα και θα παραμείνει ανεξάρτητος.

Είναι όμως μόνο ο Αλέκος; Φυσικά και όχι, αφού από την παλιά φρουρά η γκρίνια μεγαλώνει και η διάσταση απόψεων είναι όλο και πιο εμφανής. Ανάλογη βέβαια είναι και η πίεση του κόσμου προς αυτούς τους συμβούλους, αφού φαίνεται να είναι οι μόνοι που έχουν μια επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα αυτής της πόλης.

«Καλά τα ποτάμια, οι βαρκούλες και τα ξωτικά, αλλά ο κόσμος σπάζει τα πόδια στα πεζοδρόμια και κυνηγάει τα φίδια στους δρόμους», έλεγε στον «Ε.Π.» δημοτικός σύμβουλος που επισήμανε με νόημα: «Εμένα βρίσκουν και τα λένε γιατί εμένα ξέρουν και βλέπουν να κυκλοφορώ, γιατί δεν παίζω όλη την ώρα με το τηλέφωνο στο ίντερνετ».

Ο κ. Παπαστεργίου που φαίνεται να επέλεξε να πορευτεί σχεδόν μόνο με τους νέους σε ηλικία συμβούλους, θα πρέπει να δει πως θα αντιμετωπίσει και την καθημερινότητα, έχοντας ήδη στην πλάτη μια οικτρή αποτυχία, όπως ήταν αυτή του αποχιονισμού της πόλης και η διακωμώδηση του από τον ίδιο… «Δεν κατάλαβα που ήταν το πρόβλημα».

Όμως ο συνδυασμός του δεν είναι ίσως το μόνο πρόβλημα που θα κληθεί να απαντήσει ο κ. Παπαστεργίου. Το άλλο λέγεται εσωκομματική αντιπαλότητα. Μπορεί μεν να πήραν μια τεράστια ανάσα από την απόφαση του Χρήστου Μιχαλάκη να παραμείνει στην Περιφέρεια ή πιο ακριβέστερα να μην ασχοληθεί με τον δήμο Τρικκαίων, όμως όσο οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν τόσο η ανάγκη άμβλυνσης των μετώπων είναι απαραίτητη.

Αυτή τη φορά ο κ. Παπαστεργίου αφού έπεσε το προσωπείο του ανεξάρτητου και τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας, είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει ψήφους μόνο από αυτή την δεξαμενή. Και μπορεί ο Γιώργος Μητσιούλης που είναι στον ίδιο πολιτικό χώρο να ασκεί ήπια κριτική, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Δημήτρη Χατζηγάκη που και σκληρός είναι στην αντιπολίτευση και φαίνεται από την στάση του να δηλώνει πως θα είναι απέναντι, πόσο μάλλον αν ο Μικέλε κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές.

Αυτό ίσως είναι και το μόνο σχετικά ήρεμο καλοκαίρι για τον δήμαρχο, γιατί από το φθινόπωρο σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο θερμά και από τον Αύγουστο…