Κυριακή 19.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γλυκό «ρουσφέτι» Παπαστεργίου για την στάθμευση

08.05.2018

Μπορεί να μην διορίζει μόνιμους υπαλλήλους όπως κάποτε γινόταν με τους προκατόχους του, όμως ο σημερινός δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου φαίνεται πως τη λογική των ρουσφετιών την ενστερνίζεται και αυτός, αν όχι με 1000 σίγουρα με… 5G ταχύτητες.

Ανάστατοι είναι εδώ και τρεις μέρες οι κάτοικοι της Αριστείδου Παππά, ενός δρόμου με σχετικά μικρό φόρτο κυκλοφορίας σε σχέση με την Ασκληπιού όπου καταλήγει και ξαφνικά όσοι μένουν στην περιοχή είδαν να γίνεται διαγράμμιση για οχήματα φορτοεκφόρτωσης μπροστά από ζαχαροπλαστείο γνωστής αλυσίδας. Ιδιοκτήτρια του κτιρίου είναι σύζυγος γνωστού πρώην νομαρχιακού και δημοτικού συμβούλου που τελευταία προχώρησε μάλιστα και σε μια μεγάλη δωρεά του δήμου.

Όπως ήταν φυσικό οι κάτοικοι αντέδρασαν που βλέπουν τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης να περιορίζονται στο ελάχιστο, με υπαιτιότητα του δήμου, τόσο με την εφαρμογή ανάλογων αποφάσεων όσο και με την αδυναμία αστυνόμευσης, αφού έχουν γεμίσει οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια με μηχανάκια, τελάρα, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα παρατημένα, τόσο για να μην κλείνει η… θέα των καταστημάτων, όσο και για να βρίσκουν θέσεις να παρκάρουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Το κορυφαίο βέβαια με το συγκεκριμένο «ρουσφέτι» είναι πως στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά στο κατάστημα υπάρχει κολωνάκι που μπαινοβγαίνει έτσι που το αυτοκίνητο τροφοδοσίας να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο να ξεφορτώνει, κάτι που έγινε επί δημαρχίας Ταμήλου… Να σημειωθεί πως στην απέναντι σχεδόν πλευρά της Ασκληπιού υπάρχει ανάλογη σήμανση για τα επαγγελματικά οχήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως τον πρώην νομαρχιακό σύμβουλο, όχι μόνο δεν ζήτησε κάτι τέτοιο, αλλά αφού διαπίστωσε και αυτός τις αντιδράσεις, εκδήλωσε πρόθεση να συναντήσει τον δήμαρχο ώστε να αλλάξει την απόφαση.
Όλα αυτά σε μια πόλη όπου το μόνο που ενδιαφέρει την δημοτική αρχή είναι πως θα υπάρξει αυτοπροβολή του δημάρχου στα διάφορα συνέδρια και πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ με θέματα του τύπου των επικίνδυνων δρόμων που τους έβαψε… και τους έχρισε  ποδηλατοδρόμους.

Χρήστος Κοντός

Υ.Γ.: Το σχόλιο δημοσιεύτηκε χθες στην έντυπη έκδοση του «Ενεργού Πολίτη» και η κατάσταση παραμένει ως έχει βέβαια.