Τετάρτη 29.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλλάζει όψη το κτίριο της πρώην νομαρχίας

15.12.2020
Συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη για την αναμόρφωση του κτιρίου της νομαρχίας που σήμερα αποτελεί ντροπή για το κέντρο της πόλης, είχε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου που σκέφτεται τη μετατροπή του σε ένα βιοκλιματικό κτίριο
“Το κτίριο που φιλοξενεί την Αντιπεριφέρεια της ΠΕ Τρικάλων (γνωστή και ως Νομαρχία για τους Τρικαλινούς) αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τον Δήμο.
Όλοι συμφωνούν πως το σημερινό κτίριο (που ανήκει στο Δήμο) δεν αρέσει και δεν εξυπηρετεί.
Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ανοίξει τη συζήτηση για την επόμενη μέρα του, εξετάζοντας διάφορες λύσεις. (Για να σας προλάβω, το γκρέμισμα, που είμαι βέβαιος πως σκεφτήκατε, δεν είναι μέσα σε αυτές!)
Και τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε.
Σήμερα, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη, συζητήσαμε τις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες των υπηρεσιών του.
Στόχος μας είναι άμεσα, φέτος, να καταθέσουμε την αίτηση για χρηματοδότηση της μελέτης, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
Και αφού αυτές ολοκληρωθούν, να αναζητήσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για τις στατικές ενισχύσεις και παρεμβάσεις, τη μετατροπή του σε ένα βιοκλιματικό κτίριο (γιατί όχι και παθητικό), να ανοίξουμε το αίθριο στην «καρδιά του», να φτιάξουμε ένα κτίριο που αρμόζει στην πόλη και τις υπηρεσίες που φιλοξενεί.
Το κτίριο αυτό, σε συνδυασμό με τη (διπλανή) λαϊκή αγορά που ολοκληρώνεται, το Ανοιχτό Κέντρο εμπορίου του οποίου το πρώτο έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και τις επεμβάσεις στην απέναντι πλατεία, διαμορφώνουν μία τελείως νέα εικόνα για τα Τρίκαλα”.