Τετάρτη 23.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο… εφιάλτης με τις μάσκες για τον Δημήτρη Παπαστεργίου

12.09.2020

Ο εφιάλτης… με τις μάσκες φαίνεται πως κυνηγά τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου που φορτώθηκε την όλη υπόθεση μετά από πάσα του Θεοδωρικάκου και τώρα τρέχει και δεν φτάνει…. όχι μόνο για την ακαταλληλότητα των μασκών… αλλά να αποδείξει πως δεν… παίχθηκε και κανένα παιχνίδι πίσω από τον διαγωνισμό.

Η αρχή έγινε με με το φιάσκο στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δωρεάν μάσκες, καθώς για αρχή θα μοιραστεί μία σε κάθε μαθητή από τις τέσσερις που έταξαν, ενώ τώρα βλέπουμε και την προχειρότητα στις κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Μετά από έλεγχο της ΚΕΔΕ, σε 27.000 μάσκες διαπιστώθηκε ότι ήταν ακατάλληλες και δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Το Ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων (ΕΒΕΤΑΜ) κλήθηκε να εξετάσει τις σύνθεση των μασκών και την πυκνότητα της πλέξης, οι οποίες βρέθηκαν ακατάλληλες και έπρεπε να αποσυρθούν.

Στο μεταξύ… «καμία μάσκα που δεν θα πληρεί τις προδιαγραφές δεν θα δοθεί σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, διαβεβαιώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)» που διεξήγαγε και το σχετικό διαγωνισμό.

Για τον σκοπό αυτό δηλώνει ο πρόεδρος της Δημήτρης Παπαστεργίου «διεξάγουμε με δική μας πρωτοβουλία πρόσθετους δειγματοληπτικούς ποιοτικούς ελέγχους, σε πιστοποιημένα εργαστήρια». Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων τονίζει «σε ποσότητα μασκών που παραλάβαμε από συγκεκριμένο προμηθευτή, διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε ένα από τα κριτήρια που είχαν τεθεί σε σχέση με την περιεκτικότητα σε βαμβάκι. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε η συγκεκριμένη ποσότητα να μην παραδοθεί στα σχολεία».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει ότι ο διαγωνισμός «διεξήχθη σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που τέθηκαν από τις υπηρεσίες μας, με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων επιστημόνων».

Να σημειώσουμε πως και από τα Τρίκαλα οι πληροφορίες θέλουν να επεστράφησαν χιλιάδες μάσκες πολλαπλών χρήσεων (διαβάστε εδώ) και ο δήμος αναγκάστηκε να μοιράζει μάσκες μιας χρήσης, για τις οποίες μάλιστα εξέδωσε και δελτίο τύπου (διαβάστε εδώ)