Κυριακή 26.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τι τρομάζει τον Παπαστεργίου και θέλει τη συνεργασία Λάππα;

21.09.2018

Τι φοβάται ο Παπαστεργίου; Το ερώτημα δεν είναι φιλοσοφικό, αλλά πλέον φαίνεται πως τίθεται πιο απτά από ποτέ. Αφορμή το δημοσίευμα του trikalavoice.gr το οποίο θέλει τον Παπαστεργίου να έκανε κρούση για… συνεργασία στον πρώην δήμαρχο Χρήστο Λάππα, σύμφωνα με τον οποίο η είδηση είναι από αυτές… που ούτε διαψεύδονται, ούτε επιβεβαιώνονται.

Όμως ασφαλείς πληροφορίες του energospolitis.gr, λένε πως η κρούση έγινε και μάλιστα στα πλαίσια μια κίνησης που φαίνεται πως κυοφορείται από τον Καμίνη για μετεκλογικές συνεργασίες, έτσι ώστε οι δήμαρχοι να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μιας και η απλή αναλογική θα φέρει τα πάνω κάτω.

Όμως η κίνηση αυτή του δημάρχου που έγινε πριν την συνάντηση του συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία», άρα εύκολα εξάγει κανείς και την απάντηση Λάππα, δείχνει πως ο κ. Παπαστεργίου όχι μόνον δεν είναι ο δυνατός παίχτης των εκλογών όπως θέλει να δείχνει, αλλά μάλλον φοβάται τα χειρότερα που μπορεί να είναι μια ήττα, χωρίς ακόμη να έχουν ανακοινωθεί καν ποιοι θα είναι απέναντί του.

Οι ανησυχίες του δημάρχου προέρχονται κυρίως από τον δικό του χώρο… και την στήριξη που μπορεί αν έχει από εκεί. Ηδη οι δηλώσεις Χατζηγάκη και Μητσιούλη πως θα κατέλθουν, οι αντιπάθειες που έρχονται από το παρελθόν λόγω του γραφείου Λέγκα, αλλά κυρίως η πιθανή κάθοδος Μιχαλάκη, είναι αυτά που έχουν κάνει τον πρώτο άρχοντα της πόλης να έχει χάσει τον ύπνο του.

Μάλιστα αν προσθέσει κανείς και την ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας πως δεν θα εμπλακεί στις εκλογές της Τ.Α. και κατ’ επέκταση δεν θα δώσει χρίσματα τότε η δήλωση του: «Πολλές φορές έχουμε συνομιλήσει και ποτέ δεν έχει αναφερθεί σε κάτι τέτοιο», που έκανε τις περασμένες ημέρες για τον Μιχαλάκη, φανερώνει και την αγωνία του…

Χρήστος Κοντός