Δευτέρα 30.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Παπαστεργίου και η “εμπλοκή” του σε… φέσι – σκάνδαλο 97 εκατ. ευρώ

17.03.2022

-Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ακόμα και εάν δεν συμφωνείς με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, είναι προσεκτικός και αποφεύγει τα σκάνδαλα. Όμως το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται, αφού όπως προκύπτει από αλληλογραφία (και τα γραπτά μένουν και είναι απολύτως χρήσιμα για τους εισαγγελείς) την πάτησε και έμπλεξε με το κακούργημα των μπλε κάδων της ΕΕΑΑ Α.Ε.. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο φέσι ύψους 97 εκατ. ευρώ, που έχει ρίξει η συγκεκριμένη εταιρεία στους Δήμους. Και καλά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δεν αγχώνεται για τις όποιες νομικές συνέπειες έχει η ολιγωρία που δείχνει. Οι υπόλοιποι δήμαρχοι, νομίζω ότι δεν έχουν κανένα λόγο να μπαινοβγαίνουν στα εισαγγελικά γραφεία. Επειδή είμαι βέβαιος ότι δεν ειδικεύεται κανείς από τους αναγνώστες της στήλης στα κανονικά σκουπίδια, αποφάσισαν να σας κάνω πενηνταράκια (όπως λέει και ο Κούγιας) το μπλέξιμο του Παπαστεργίου.

…η πονηρή επιστολή

Με βάση τα στοιχεία που έχει υποβάλλει η εταιρεία των «μπλε κάδων» στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΕΟΑΝ, αποδεικνύεται ότι χρωστούν και έχουν παρακρατήσει τουλάχιστον το ποσό των 97.903.150 ευρώ από τους Δήμους όλης της χώρας (χωρίς να έχουν περιληφθεί τα έτη 2019, 2020, 2021). Μάλιστα επειδή το θέμα έχει ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις, ο Παπαστεργίου (που είναι έξυπνος!) έστειλε επιστολή (1-2-2022) προς την ΕΕΑΑ Α.Ε., την οποία αποκαλύπτει σήμερα η στήλη. Ανάμεσα στα άλλα ο δήμαρχος Τρικάλων γράφει : «Όπως ήδη γνωρίζετε, βάσει δημοσιευμάτων, έχει αναδειχθεί ένα θέμα που εμπλέκει την Εταιρεία, στην οποία η ΚΕΔΕ συμμετέχει ως μέτοχος, κατέχοντας το 35% του μετοχικού κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, ελέγχεται ο ΕΟΑΝ για προσπάθεια συγκάλυψης οφειλής ύψους πάνω από 97 εκατ. ευρώ από τους μπλε κάδους προς τους δήμους … Για τον λόγο, αυτό παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να ενημερωθεί η Διοίκηση της ΚΕΔΕ και να παρασχεθούν από την Διοίκηση της Εταιρείας πλήρη στοιχεία επί των άνω θεμάτων». Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επικρότησαν το περιεχόμενο της επιστολής Παπαστεργίου και σκέφτηκαν ότι «έφτασε η ώρα να σπάσει το απόστημα των μπλε κάδων».

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την επιστολή

…η (μη) απάντηση ενός Ραζή και η επιλεκτική μνήμη του δημάρχου Τρικκαίων

-Πριν καλά προλάβει να φτάσει η επιστολή του δημάρχου Τρικκαίων, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑΑ Α.Ε. και προσωπικός φίλος του Παπαστεργίου, Γιάννης Ραζής έστειλε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 72198/9.2.2022 απαντητική επιστολή (Πατήστε ΕΔΩ για να τη διαβάσετε), στην οποία υπάρχουν αναρίθμητα ψέματα, που  βάζουν σε μεγαλύτερους μπελάδες τον πρόεδρο τη ΚΕΔΕ, από τη στιγμή που κατέστη κοινωνός. «Τελικά κατόπιν απόφασης του ΔΣ του ΕΟΑΝ (33η συνεδρίαση, 27/6/2012), η οποία κοινοποιήθηκε στην ΕΕΑΑ με επιστολή με αρ. πρωτοκόλλου ΕΟΑΝ 780-13/7/2012, καταργήθηκε η σχετική πρόβλεψη [για υποχρέωση καταβολής οικονομικού τιμήματος από την ΕΕΑΑ Α.Ε. προς του δήμους για τη συλλογή / αποκομιδή των μπλε κάδων] από το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε εγκριθεί το Μάρτιο 2009»  αναφέρει μεταξύ των άλλων στην απαντητική του επιστολή ο Ραζής. Όμως ο Δημήτρης Παπαστεργίου (αν και πάντα προσεκτικός), ξέχασε να ζητήσει να του στείλουν για να διαβάσει τόσο τα πρακτικά της 33ης συνεδρίασης / 27.6.2012 του ΕΟΑΝ, όσο και την με αρ. πρωτοκόλλου 780/13.7.2012 επιστολή του ΕΟΑΝ προς την ΕΕΑΑ Α.Ε., ώστε να διαβάσει και να καταλάβει εάν οι μπλε κάδοι έχουν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 97.000.000 ευρώ  από τους δήμους της χώρας, περιλαμβανομένου του Δήμου Τρικκαίων.  Όμως επειδή θεωρώ ότι ο Παπαστεργίου έπεσε θύμα της εμπιστοσύνης προς τον προσωπικό του φίλο, σήμερα παρουσιάζουμε τα σημαντικά έγγραφα που ίσως δεν έχει στην κατοχή του (αφού ξέχασε να τα ζητήσει):

Ι. Τα Πρακτικά της υπ’ αριθμ. 33ης Συνεδρίασης / 27.6.2012 / Θέμα 4ο του ΔΣ του ΕΟΑΝ (Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τα πρακτικά)

ΙΙ. Την με αρ. πρωτοκόλλου 780/13.7.2012 επιστολή του ΕΟΑΝ προς την ΕΕΑΑ Α.Ε. (Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την απαντητική επιστολή)

-Ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι ο Παπαστεργίου (που φιλοδοξεί να γίνει μέχρι και πλανητάρχης με έδρα την Θεσσαλία) θα προβεί σε άμεσες ενέργειες μόλις διαβάσει τα σημαντικά έγγραφα. Όμως ακόμη και αν δεν το πράξει, ήδη έχω ετοιμάσει ένα φάκελο για να το στείλω στον ανακριτή που ερευνά εδώ και καιρό την υπόθεση με τα 97 εκατ. των μπλε κάδων. Οπότε σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμη η σημερινή δημοσιοποίηση τον σχετικών εγγράφων. Άσε που θα είχε το χάζι της και μια κατάθεση στον ανακριτή, του δημάρχου Τρικκαίων, για τα όσα συναρπαστικά συμβαίνουν στους μπλε κάδους και τη σχέση τους με τους Δήμους.

πηγή powergame.gr

Ετικέτες: ,

[fbcomments]