Τρίτη 28.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τραγέλαφος Παπαστεργίου: Κατάσχεσαν χρήματα ακόμη και από άπορους

25.05.2021

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με τις κατασχέσεις των λογαριασμών από τον δήμο Τρικκαίων, αφού οι πληροφορίες θέλουν να έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί ακόμη και ανθρώπων που είναι στις καταστάσεις ΚΕΑ του δήμου και κυριολεκτικά ζούνε από τα επιδόματά του, δείχνοντας την αναλγησία από πλευράς του κ. Παπαστεργίου που την ίδια ώρα αδυνατεί να εισπράξει… 10.000.000 ευρώ από μόλις 76 Τρικαλινούς…

Το κορυφαίο είναι πως σύμφωνα με ομολογία του ίδιου του δημάρχου κατασχέθηκαν ακόμη και… ακατάσχετοι λογαριασμοί πετώντας μάλιστα το μπαλάκι γι’ αυτό στις τράπεζες, στέλνοντας τους πολίτες να κόψουν το λαιμό του και να βρουν μόνοι τους άκρη, εμπαίζοντας τους μάλιστα, λέγοντας πως θέλει “υπομονή και θα δημιουργήσει εκνευρισμό”.

«Πρέπει να δούνε και οι πολίτες με την τράπεζα τους τι έχει συμβεί, διότι κάποιες τράπεζες ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα έχουν δεσμεύσει λογαριασμούς που έχουν ακατάσχετο. Είναι μια ιστορία που θέλει υπομονή και θα δημιουργήσει εκνευρισμό, το καταλαβαίνω απόλυτα».. δήλωσε χθες μιλώντας στο ιδιοκτησίας του ραδιόφωνο Λέσχη 97,6 .

Αναλυτικά:

«Πέρυσι στείλαμε 19.000 ειδοποιητήρια προκειμένου να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε όλα τα μέσα τα οποία προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα. Αν δεν το κάναμε, αν αφήναμε δηλαδή αυτά τα χρέη να παραγραφούν, υπάρχει προσωπικός καταλογισμός στον ταμία του Δήμου, και τον Δήμαρχο. Υπάρχουν Δήμαρχοι που είναι ακόμα στα Δικαστήρια για τέτοιες υποθέσεις.

Δεν είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία, την έχουμε ξαναζήσει. Υπήρχε πέρυσι και η πολύ καλή ρύθμιση των 100 δόσεων, ή και η πλήρης απαλλαγή των προσαυξήσεων σε άμεση εξόφληση. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο το διάστημα αυτό, αλλά δεν υπάρχει καμία ωραία περίοδος για κατασχέσεις. Σε περίπου 6.000 ΑΦΜ έγιναν κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους. Πρέπει να δούνε και οι πολίτες με την τράπεζα τους τι έχει συμβεί, διότι κάποιες τράπεζες ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα έχουν δεσμεύσει λογαριασμούς που έχουν ακατάσχετο. Είναι μια ιστορία που θέλει υπομονή και θα δημιουργήσει εκνευρισμό, το καταλαβαίνω απόλυτα. Δέχθηκα αρκετά παραπόνα τις δυο τελευταίες μέρες, δίκιο έχει από μεριάς του και ο δημότης ως προς το παράπονο αλλά δίκιο έχει και ο Δήμος. Εκτιμώ ότι θα μαζέψουμε γύρω στις 500.000 ευρώ».