Δευτέρα 01.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πάρτι εκλογών… κάνει ο Παπαστεργίου!!!

11.12.2018

Του Χρήστου Κοντού

Μπορεί το έργο που έχει να παραθέσει να είναι ανύπαρκτο, μπορεί το μόνο που έχει υπέρ του να είναι η… έξυπνη πόλη που την βλέπουν μόνο οι πολίτες που ζούνε έξω από αυτή… ο κ. Παπαστεργίου πέρα από το κοκαλάκι της… νυχτερίδας, φαίνεται πως εξελίσσεται και σε καλό παίχτη στην σκακιέρα των δημοτικών πραγμάτων.

Με μοναδικό άνθρωπο αυτή τη στιγμή να κάνει αντιπολίτευση τον Αλέκο Πολυμερόπουλο και με την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει μεταμορφωθεί σε συμπολίτευση με την ανύπαρκτη στάση της πέντε χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Παπαστεργίου δρομολογεί τις εξελίξεις όπως αυτός θα ήθελε ακόμη και με τον «Κλεισθένη».

Εχοντας καταφέρει να στείλει τον Χρήστο Μιχαλάκη στην Περιφέρεια (εκτός απροόπτου), έβγαλε από το παιχνίδι τον μοναδικό σοβαρό αντίπαλο που θα του στοίχιζε τις εκλογές. Από εκεί και μετά φαίνεται πως οι συμφωνίες με κάποιες από τις άλλες… παρατάξεις στους διαδρόμους του δημαρχείου και… παραποταμίως καλά κρατούν και μάλλον όπως όλα δείχνουν, του έχουν διασφαλίσει την εκλογή του για την επόμενη τετραετία.

Εκτός και αν… ο μοναδικός του αντίπαλος, ο κακός του εαυτός, όπως αρέσκεται να λέει ένας πολιτικός προσωπικός του φίλος, τον οδηγήσει σε μοιραία λάθη.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο μόνος που φαίνεται να επιμένει ακόμη σε κάθοδό του και είναι συνεπής σε αυτό, είναι ο Γιώργος Μητσιούλης (πιθανών μαζί με τον Πολυμερόπουλο), αφού όπως όλα δείχνουν ο Δημήτρης Χατζηγάκης, μάλλον τελικά δεν θα κατέλθει.

Η παντοκρατορία των Παπαστεργίου – Λέγκα, μπορεί βέβαια μπορεί να βολεύει κεντρικά το κόμμα, όμως δεν βολεύει σε καμιά περίπτωση τα άλλα τζάκια της Ν.Δ. στα Τρίκαλα, αφού ξέρουν πολύ καλά, πως μετά από μια μεγάλη νίκη του σημερινού δημάρχου, δύσκολα θα σηκώσουν και πάλι κεφάλι.

Το ίδιο πρόβλημα όμως έχουν και οι υποψήφιοι βουλευτές με την Ν.Δ. ή αν θέλετε όσοι πιστεύουν πως θα είναι στο ψηφοδέλτιο, αφού η βοήθεια από την πλευρά τόσο του δημάρχου, όσο και του πρώην υπουργού που συμπορεύονται, είναι προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και βλέπει στον… συνεταιριστικό τομέα.

Τώρα βέβαια σε όλα αυτά είναι και τα λεγόμενα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ του… πρώην ΠαΣοΚ και αυτών που δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να συνδιαλέγουν παρασκηνιακά στον δήμο με αντάλλαγμα, ψήφους στις εθνικές εκλογές… Μια παράμετρος που θα πρέπει να δούνε σοβαρά στη Ν.Δ…. αλλά και όσοι θελήσουν να ψηφίσουν κεντροαριστερά στις εκλογές… γιατί μπορεί να τους προκύψει… δεξιά εκεί που δεν την περιμένανε.