Σάββατο 26.11.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μετά τον Παπαστεργίου ποιος; Τα ονόματα που παίζουν για την… διαδοχή του

02.11.2022

Μπορεί κανείς να μην το λέει επίσημα, όλοι όμως γνωρίζουν πως ο Δημήτρης Παπαστεργίου αν οι καταστάσεις τον ευνοήσουν πολιτικά, θα είναι δήμαρχος το πολύ μισού χρόνου…

Αυτό που όλοι πιστεύουν και ο ίδιος καμιά φορά δεν αρνήθηκε, είναι πως επόμενο στόχο αποτελούν οι ευρωεκλογές την άνοιξη του 2024. Βέβαια για να συμβεί αυτό απαιτεί η Νέα Δημοκρατία να ξαναπάρει τις εκλογές, ο ίδιος να ξαναεκλεγεί δήμαρχος και οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμείνουν στο ίδιο καλό επίπεδο που είναι σήμερα.

Μετά τον Παπαστεργίου όμως ποιος είναι αυτός που μπορεί να ηγηθεί του συνδυασμού και κυρίως ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος ως αντικαταστάτης του;

Εδώ είναι που θα δοθεί η μεγάλη μάχη μεταξύ των πρωτοκλασσάτων συμβούλων του.

Ας θυμηθούμε όμως ποια ήταν η κατάταξη των πρώτων δέκα συμβούλων του:

  1. ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ-ΑΛΕΞΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ 1874
  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1805
  3. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 1768
  4. ΡΟΜΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (ΦΟΡΗΣ) 1563
  5. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΪΟΣ (ΑΚΗΣ) 1416
  6. ΛΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 1408
  7. ΚΑΤΑΒΟΥΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1407
  8. ΑΛΕΣΤΑ ΣΟΦΙΑ 1362
  9. ΣΑΚΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1254
  10. ΝΤΙΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1248

Οι… υποψήφιοι

Ποιοι όμως από αυτούς θα ήθελαν να είναι χαλίφης στη θέση του χαλίφη;

Το όνομα που πρώτο φιγουράρει και μάλιστα κάνει πολλούς να λένε πως θα είναι ίσως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος, είναι αυτό της Νικολέττας Μπρουζούκη, που μέχρι τώρα όχι απλά έδωσε εξετάσεις μιας και είναι αντιδήμαρχος από την εποχή του Μιχάλη Ταμήλου ακόμη, αλλά πέτυχε και μάλιστα έχοντας κατά κοινή ομολογία ξεχωρίσει, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με περάσματα στον αστικό κόσμο των Τρικάλων και ιδιαίτερα αγαπητή, έχοντας ως υποστηρικτή τον σύζυγό της δικηγόρο Νίκο Αλεξίου που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την πολιτική και τον βρίσκεις όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, την προκρίνουν ως φαβορί. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είναι και πάλι πρώτη σε ψήφους.

Κινήσεις όμως προς αυτή την κατεύθυνση κάνει και ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιώτου, που παρότι πήρε… μεταγραφή από τον δήμο Πύλης βγήκε δεύτερος σε ψήφους, κάτι που για όσους ξέρουν προσωπογεωγραφία ήταν λογικό αφού έχει μια μεγάλη ομάδα γιατρών και επιχειρηματιών που στηρίζει τις επιλογές του.

Στην κούρσα αυτή δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αφήσει κανείς εκτός τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχο σήμερα Μιχάλη Λάππα που μπορεί μεν την προηγούμενη φορά να επαναπαύτηκε στις δάφνες του και να πιάστηκε στον ύπνο όσον αφορά στην πρωτιά με αποτέλεσμα να καταλήξει έκτος, όμως τώρα όπως όλα δείχνουν κινείτε μεθοδικά με στόχο και πάλι την πρώτη θέση, αφού ο απώτερος σκοπός του είναι ο δημαρχιακός θώκος.

Η ομάδα

Μπορεί να φαίνονται όλα μέλι γάλα στην ομάδα του Δημήτρη Παπαστεργίου, κάθε άλλο παρά έτσι είναι, αφού τα πισώπλατα μαχαιρώματα και οι κλωτσιές κάτω από το τραπέζι πάνε σύννεφο. Μάλιστα το μεγάλου στοίχημα του… επόμενου αρχηγού, είναι αν θα καταφέρει να κρατήσει στοιχειωδώς τουλάχιστον ενωμένη την ομάδα της «επανεκκίνησης». Αυτή τη στιγμή αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω… μάλιστα σε τέτοιο σημείο που κάποιοι κάνουν λόγω για αυταρχισμό, αφού στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στον πρωινό καφέ, δεν τολμά κανείς να βγάλει άχνα όταν είναι εκνευρισμένος και κάθε άλλο παρά το καλό και χαμογελαστό παιδί που φορά όταν εξέρχεται του δημαρχείου , είναι.

Ετσι λοιπόν το στοίχημα του… επόμενου είναι πόσο μάλλον αν λάβει κανείς υπόψη, πως στο πλευρό του δημάρχου σήμερα είναι ένας σκληρός πυρήνας (τα παπαστεργάκια), που είναι ορκισμένα στο πλευρό του δημάρχου και που σίγουρα θα θελήσουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο μετά.

Σημαντικό ρόλο επίσης θα παίξουν και τα βουλευτικά γραφεία, αφού όλοι οι σύμβουλοι και τα στελέχη (με ελάχιστες εξαιρέσεις), είναι ταγμένοι σε κάποιοι από αυτά, γεγονός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο, μιας και οι εκλογές για την Τ.Α. έπονται των εθνικών.

Χ.Κ.