Παρασκευή 17.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Χρησμός” Παπαστεργίου για Αχελώο

18.01.2020

Με μια ανάρτηση του στο Facebook που μάλλον μπερδεύει για το τι θα πρέπει να γίνει σχετικά με την εκτροπή, τοποθετείται ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου για τα όσα έγιναν στη σύσκεψη για τον Αχελώο και μάλλον απεικονίζουν την πραγματικότητα.

“Αν μας έβλεπε ο Νικ. Πλαστήρας, θα κουνούσε το κεφάλι του! “Σιγά μη φτιάξετε εσείς φράγμα”. Και πώς να φτιάξουμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις), αφού χρόνια τώρα, κολλημένοι σε ιδεοληψίες, δαιδαλώδεις νομοθεσίες και χωρίς τη ΔΕΗ να τραβάει μπροστά, το φράγμα της Μεσοχώρας συνεχίζει να τρώει τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, που ήδη πλήρωσαν πάνω από 700 εκ. ευρώ. Ως προς το ενεργειακό κομμάτι, η ΔΕΗ, μόνη ή με συμπράξεις, πρέπει άμεσα, χθες, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, με τη βοήθεια του Δήμου Πύλης, όπου χρειαστεί.
Ως προς το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, δεν γνωρίζω αν η μερική μεταφορά νερών από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Αχελώου είναι νομικά εφικτή και άμεση υλοποίηση, όμως και οι οποίες άλλες λύσεις μικρών έργων εκμετάλλευσης των επιφανειακών υδάτων (φράγμα Πύλης, Νεοχωρίτη) είναι εξίσου ανώριμες. Συνεπώς ας αποφασίσουμε τί θέλουμε και ας ξεκινήσουμε. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν”.