Γυναίκες από τη συγκεκριμένη ενορία διαμαρτυρήθηκαν για την «ταρίφα του ιερέα»,  με μεσάζων επιτρόπισα, να απειλεί λεκτικά θεοφοβούμενες φτωχές γυναίκες: «ότι είναι ντροπή να δίνουν «φακελάκι» στον πάτερ, για ευχέλαια, τρισάγια, αλλά και για τον Άγιο, κάτω από 20 ευρώ»!

Ενώ η ταρίφα για κηδείες, μνημόσυνα, γάμους, βαπτίσεις, αγιασμούς, ανέρχονται από 100 ευρώ και άνω, συν τους ιεροψάλτες!

Φυσικά χωρίς… απόδειξη για τους ερωτώντες!

Πάντα με παρέμβαση της μεσάζων… να αναφέρει ότι είναι ντροπή! Και με τον ιερέα πρωτοστάτη για να μην στοχοποιηθεί, να απαντά στους πιστούς για τα μάτια του κόσμου, το προσφιλές κατά τα άλλα, «‘ο,τι έχετε ευχαρίστηση»!

Οι καταγγέλλουσες ενορίτισσες ζητούν την προσωπική παρέμ­βαση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγῶν κ. Χρυσόστομος, που επιτελεί θεάρεστο έργο στην περιοχή και όχι μόνο, γιατί δεν αντέχουν άλλο το «αλισβερίσι» του συγκεκριμένου ιερέα… με τον Θεό.

Ενώ στο στόχαστρο των επιτηδείων βρέθηκε ακόμη και το αλληλέγγυο έργο της κοινωνικής προσφορά της Μητροπόλεως, αναφέροντας στις πιστές, ότι την «ταρίφα» την έβαλε ο Μητροπολίτης για το φιλανθρωπικό του έργο!

Με όλα αυτά τα κρούσματα που συμβαίνουν και δεν είναι λίγα τον τελευταίο καιρό, ρωτάμε και την αρχιεπισκοπή:

«Το ζητούμενο , είναι να θησαυρίσει ο ιερέας από αγάπη… στο Θεό, με μέσο την εκκλησιαστική διακονία;».

Γιατί, αν διερευνηθεί το πόθεν έσχες ιερέων που καταγγέλλονται, θα βρεθούν «λαβράκια» και σε πρόσωπα πρώτου βαθμού συγγένειας και όχι μόνο!.

eretikos.gr