Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ευτυχώς το ΠΑΜΕ έσωσε τα προσχήματα

24.09.2019

Ευτυχώς είναι και το ΠΑΜΕ που σώζει τα προσχήματα  αφού τελικά ήταν η μοναδική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε και μάλιστα δυναμική και με αρκετό κόσμο, ενώ στο Εργατικό Κέντρο ήταν… τρεις και ο… κούκος…

Ποιο συγκεκριμένα τα συνδικαλιστικά σωματεία που ανήκουν στις τάξεις του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία «Ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης και τον «αναπτυξιακό» νόμο που σαρώνει Συλλογικές Συμβάσεις, μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα.».

«Το λέμε καθαρά! Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά!Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα.  Δεν λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η ΝΔ ως πανάξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, νέα πλήγματα στην κυριακάτικη αργία, κλπ.), κάνει σαφές σε όλους ότι το κύριο που φοβούνται κυβερνήσεις και εργοδότες είναι οι αγώνες των εργαζομένων, το συνδικαλιστικό κίνημα», αναφέρουν σε ανακοίνωση.