Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΠΑΜΕ για… Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

17.11.2016

«Τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε για « “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα επώδυνα μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο». Αυτό υπογράμμισαν, μεταξύ των άλλων όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση  που διοργάνωσε η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Ειρήνης για τα 43 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση έγινε στην κεντρική πλατεία, παρουσία πολλών Τρικαλινών που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν.

Όπως τονίσθηκε «εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των Φοιτητών και Μαθητών για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές εκείνες που απαξιώνουν τον εργαζόμενο λαό μας, οδηγώντας τον στην πτώχευση και διαμορφώνουν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και που είναι θύματα εξωτερικών επεμβάσεων”.