Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαζική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

17.11.2015

Με μια μαζική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία, τίμησε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στην συγκέντρωση όπου έβλεπε κανείς και αρκετά μικρά παιδιά, τονίσθηκε η ανάγκη του αγώνα και οι θυσίες που απαιτούνται για «ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει»!

Επίσης επισήμαναν: «Συνεχίζουμε, παλεύουμε για τη δική μας ζωή, το δικό μας μέλλον! Δε θα δεχτούμε να ζούμε στα όρια της εξαθλίωσης. Σπάμε τα δεσμά! Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση μας, μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα, να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο, ενάντια στο ζυγό των μονοπωλίων και την εγχώρια εξουσία τους, εναντίον της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Όλη η 7χρονη αντιδικτατορική πάλη του λαού μας, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, απέδειξαν πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Η σημερινή συγκυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο που χάραξαν όλες οι προηγούμενες. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει στο εσωτερικό, «συμπληρώνεται» με όρκους πίστης στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στις μεγάλες κόντρες που εξελίσσονται στην γειτονιά μας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους».