Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Π.Α.ΜΕ. Τρικάλων: Όχι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο

14.12.2015
  • Όχι άλλες μειώσεις στους μισθούς μας!
  • Φτάνουν οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!
  • Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Στις 15 Δεκέμβρη, την ημέρα που έρχεται στη Βουλή το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, μεταξύ των οποίων και το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλ/λων, οι Ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο Τομέα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που οργανώνει η Γραμματεία στο Νομό μας, την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στις 6.00μ.μ. Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το «νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων», που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016.

Με το νέο μισθολόγιο, η κυβέρνηση προχωρά σε παραπέρα μείωση των μισθών.

Η επίθεση στα εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα των μισθωτών και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαία, δεν είναι προσωρινή και μπορεί να την αποκρούσει μόνο από ένα ισχυρό ταξικό πανεργατικό – παλλαϊκό κίνημα.

Κανένα τμήμα εργαζομένων δε μπορεί από μόνο του να αποκρούσει τη βάρβαρη αυτή αντιλαϊκή πολιτική.

Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ απαιτεί σήμερα απ’ όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Να βάλουμε ένα τέλος στις θυσίες του λαού, την κρίση και το χρέος

να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Μεγάλες ευθύνες είχαν και έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως αυτή της ΑΔΕΔΥ, που αποπροσανατόλιζαν, καθησύχαζαν και απέκρυπταν από τους εργαζόμενους αυτά τα βάρβαρα μέτρα, ενώ εδώ και χρόνια είχαν ψηφιστεί στην ΕΕ, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Αυτές οι ηγεσίες, ούτε ήθελαν, ούτε θέλουν να συγκρουστούν με αυτή την πολιτική.

Αλλαγή του συσχετισμού σε κάθε σωματείο, σε κάθε Ομοσπονδία, σε βάρος των συνδικαλιστικών δυνάμεων που καλλιεργούν την υποταγή και τις χρεοκοπημένες αυταπάτες ότι υπάρχει λύση χωρίς αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και το κράτος τους.

Απαιτούμε:

  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
  • Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009.
  • Κατάργηση των ν. 4024/2011 (μισθολόγιο) και ν. 4093/2013 (αξιολόγηση – πειθαρχικό).
  • Καμία σύνδεση μισθού με τη λεγόμενη αποδοτικότητα.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια για όλους. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για κράτος και εργοδοσία, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μονιμοποίηση όλων των ΙΔΑΧ.

 

[fbcomments]