Δευτέρα 20.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαθήματα για μαθητές λαϊκών οικογενειών από το ΠΑΜΕ

15.10.2016 /

Το «κανένας μόνος του στην κρίση», γίνεται πράξη μέσα από τα μαθήματα αλληλεγγύης που πραγματοποιεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο . Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, εκπαιδευτικοί του (ΠΑΜΕ) και Εργατικά Σωματεία στα Τρίκαλα διοργανώνουν τα “μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης” σε παιδιά λαϊκών οικογενειών, ανέργων και χαμηλών εισοδημάτων, πρωτοβουλία η οποία στέφθηκε ήδη με επιτυχία, υποστηρίζοντας  δεκάδες μαθητές σε ετήσια βάση. Εκπαιδευτικοί  διορισμένοι ,αδιόριστοι ή  συνταξιούχοι όπως και  φοιτητές συμβάλλουν στα μαθήματα, με βασικό πυρήνα την ταξική αλληλεγγύη.

Για τη παρουσίαση και την πλατιά διάδοση αυτής της αξιόλογης πρωτοβουλίας στους εργαζόμενους της περιοχής μας εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και Εργατικών Σωματείων διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου. Τη σημασία πραγματοποίησης των «μαθημάτων ταξικής αλληλεγγύης» ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Ντίνα Τσούβα ,εκ μέρους των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, η οποία,  τόνισε χαρακτηριστικά:

 “Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για φροντιστήρια, τα οποία η αντιεκπαιδευτική πολιτική και το ανταγωνιστικό σχολείο έχουν αναγάγει σε κομμάτι της εκπαίδευσης”.

“Δεν υποκαθιστούμε το φροντιστήριο, αλλά αντιστεκόμαστε στη βάρβαρη πολιτική και διεκδικούμε το σχολείο των αναγκών μας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ένα ενιαίο σχολείο που να μπορούν να τελειώσουν όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είπε πως “με την κρίση του καπιταλισμού και τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν συναποφασιστεί στην Ε.Ε., επιδεινώνεται η θέση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων”, ενώ ειδικά στο χώρο της Εκπαίδευσης “η κατάσταση που επικρατεί τσακίζει σήμερα τη δυνατότητα της νεολαίας στη μόρφωση και αύριο τα δικαιώματα στη ζωή και τη δουλειά!»

«Διαχωρίζουμε, λοιπόν, το νόημα της ταξικής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία  άλλων φορέων, γιατί ότι ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν σαν επαίτες, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με την όξυνση της ταξικής πάλης»

Επίσης,  κάλεσε  τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους των Τρικάλων  να δείξουν  έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες , συγκεντρώνοντας υλικό για τις σχολικές ανάγκες των προσφυγόπουλων  ,το οποίο θα παραδοθεί στα παιδιά με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία που έχουν ορισθεί. Ο τόπος συγκέντρωσης του υλικού  και ο χρόνος παράδοσης θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Για την υλοποίηση των μαθημάτων ταξικής αλληλεγγύης

Καλούνται οι γονείς  και οι μαθητές  που ενδιαφέρονται  να παραβρεθούν τη Δευτέρα,17 Οκτώβρη,  στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων στις  5 μμ για εγγραφές  και περαιτέρω προγραμματισμό.
 
ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ τα τηλέφωνα επικοινωνίας  των εκπροσώπων των  σωματείων είναι: 6947709265—6932560060—–6932154411—-6937036519