Τετάρτη 21.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα Εργατικών Σωματείων για το θέμα της Υγείας

06.04.2020

Τα Εργατικά Συνδικάτα-Σωματεία και Φορείς του Μαζικού κινήματος στο  Νομό μας,  ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς του Νομού μας και όλης της χώρας που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία στις 7 Απρίλη που έχει καλέσει η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα, με συμβολική κινητοποίηση για την Υγεία,  Τρίτη 7 Απριλίου 11.00 π.μ. έξω από την πύλη του ΤΕΠ του Γ.Ν.Τ. 

Στεκόμαστε στο πλευρό της Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου & Κ.Υ. του Ν.Τρικάλων(ΕΙΝΚΥΤ),  στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών

Είναι η κρίσιμη ώρα της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και της μάχης με τις διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Η ίδια πολιτική συνεχίζεται και σήμερα, με τα μέτρα της κυβέρνησης να είναι αποσπασματικά και ελλιπή όσον αφορά την κατάλληλη προετοιμασία του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά πλουσιοπάροχα για τους μεγαλοκλινικάρχες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους.

Η ίδια πολιτική εφαρμόστηκε από όλες οι κυβερνήσεις στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και μετά από αυτή, την ίδια πολιτική εφαρμόζουν τώρα στην υγειονομική κρίση, στρώνοντας το έδαφος για την επερχόμενη νέα οικονομική ύφεση.

Στόχος να πληρώσει και πάλι ο λαός χωρίς το κράτος και οι μεγαλοεπιχειρηματίες να δώσουν δεκάρα τσακιστή για την υγεία και τα δικαιώματά μας. Εκεί αποσκοπούν και τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι ανάγκες μας σε υγεία, δουλειά και αποδοχές με δικαιώματα δεν μπορούν και δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους!

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

1.Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με επείγουσες διαδικασίες.

2.Να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα  Μέσα Ατομική Προστασίας.

3.Να ανοίξουν όλες οι κλίνες της ΜΕΘ στο Γ.Ν.Τρικάλων  με πρόσληψη/εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού  σε Γιατρούς και Νοσηλευτές, για τη λειτουργία τους.

4.Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

5.Να επιταχθούν ξενοδοχεία στο Νομό μας, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί, Νοσοκομείου & Κ.Υ., σε περίπτωση που βρεθούν σε «ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ» και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.

6.Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι μετακινούν γιατρών, Νοσηλευτών από τα Κ. Υγείας,  για να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του Νοσοκομείου και άλλες  δομές  υγείας του Νομού μας.

7.Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγεία, των 4 Κ.Υ. με άμεσα προσλήψεις Γιατρών ειδικοτήτων: Παιδίατρων-Ορθοπεδικών –Καρδιολόγων- Μικροβιολόγων -Ακτινολόγων.

8.Άμεσα αποκατάσταση στα 3 Κ.Υ., σύγχρονο Τεχνολογικό εξοπλισμό, στα Ακτινολογικά και Μικροβιολογικά εργαστήρια (ώστε να γίνονται  απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις).

9.Στους χώρους δουλειάς,  άμεσες μαζικές προσλήψεις:  Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφάλειας. Εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας. Μέτρα προστασίας

10.Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

11.Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

12.Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν.

13.Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

14.Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:

Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων & Ποτών

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφ. Επαγγελμάτων

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων

Σωματείο Λογιστών & Βοηθών

Σωματείο  Εργαζομένων  ΒΙΟΣΕΡ

Σωματείο  Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.

Σύλλογος  Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων

Σύλλογος  Γυναικών Τρικάλων (μέλος ΟΓΕ)  

Ομάδα  Γυναικών  Καλαμπάκας, μέλος ΟΓΕ

Σωματείο « Ξύλου & Επίπλου»  Αυτο/λούμενων

Ε.Β.Ε. Καλαμπάκας

ΕΒ.Ε. Φαρκαδόνας

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων « Η Άνοιξη»