Τρίτη 28.11.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σχέδιο δράσης του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα

09.02.2018

Πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 7 Φλεβάρη η συνεδρίαση της Γραμματείας  Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ, εκτιμώντας  πλευρές της πείρας από τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος,  την δράση που ανέπτυξαν οι ταξικές δυνάμεις και σωματεία που είναι στην δύναμη του ΠΑΜΕ στο νομό μας.

Χωρίς καθυστέρηση συνεχίζουμε ακόμα περισσότερο τη μάχη για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων. Το ταξικό μας καθήκον μας επιβάλλει να συνεχίσουμε ακούραστα, αγόγγυστα με νέο σχέδιο οργάνωσης της πάλης.

Με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα προχωράμε στην οργάνωση της αγωνιστικής μας συνέχειας, με σχέδιο δράσης, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες με πυρήνα της οργάνωσης του  κάθε  Σωματείου.

Για την αγωνιστική συνέχεια,  αποφασίστηκε Πρόγραμμα Πάλης για το επόμενο διάστημα  απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση Κυβέρνησης- Κεφαλαίου.

Η  Γραμματεία του ΠΑΜΕ  αποφάσισε  τα εξής:

  1. Να γίνουν άμεσα Δ.Σ. των σωματείων και να οργανωθεί πλατιά συζήτηση στους κλάδους με τους εργαζόμενους για τον ταξικό χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων και ποιους εξυπηρετούν. Να γίνεται πλατιά κατανοητό η επίθεση αυτή θα ενταθεί και ότι μόνο η εργατική – λαϊκή πάλη μπορεί να σταθεί απέναντί της.
  2. Οργάνωση της πάλης και στήριξη των κλάδων για υπογραφές ΣΣΕ, με έμφαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ΓΣΕΕ – κυβέρνηση – ΣΕΒ. – Επαναφορά του Κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  3. Στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των κλάδων, Σωματείων που θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα.

Η μάχη για τις ΣΣΕ είναι πολύ σημαντική πρόκειται για πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση. Καλούμε ακόμα και σήμερα τα σωματεία να βάλουν την υπογραφή τους στο κείμενο των 536 Συνδικαλιστικών οργανώσεων και να εντάξουν τις ΣΣΕ στο μέτωπο των κινητοποιήσεων τους.

  1. Οργάνωση της πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος εργατικών λαϊκών νοικοκυριών. Καλεί τα Δ.Σ. εργατικών σωματείων, τους συλλόγους στο Δημόσιο Τομέα,  δευτεροβάθμιες  οργανώσεις του νομού: Ομοσπονδία  Αγροτικών Συλλόγων  Τρικάλων – Σωματεία Αυτοαπασχολούμενων, Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών(ΕΒΕ), όλα τα Συνταξιουχικά Σωματεία του νομού μας, συλλόγους του μαζικού-Λαϊκού κινήματος στην περιοχή μας,  σε κοινή δράση  ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις,  με συμμετοχή στην κινητοποίηση την Τετάρτη  21 Φλεβάρη ώρα 11.00 π.μ. στην Εφορία Τρικάλων.
  2. Καταγγέλλει στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής μας τη στάση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού (πλειοψηφίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κ.λπ.) που από την υπονομευτή στάση των εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων πέρασε καθαρά στην απεργοσπασία όλο το προηγούμενο διάστημα, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη να περάσει η αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική και οι στόχοι των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η στάση συνεχίστηκε και στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ -2 Φλεβάρη- που η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)απέρριψαν πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση για τις 15 Μάρτη με αιχμή το ζήτημα των ΣΣΕ, τους πλειστηριασμούς κ.λπ.
  3. Καταγγέλλει την συνεχιζόμενη υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας του Ε. Κέντρου Τρικάλων, για την εκφυλιστική διάλυση που έχει οδηγήσει το Ε.Κ. και στην οργάνωση των εργατικών σωματείων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την πλειοψηφία του Ε.Κ. Τρικάλων. Έχει είδη χαράξει τη δική της  ρότα μακριά από τους καημούς,  τα βάσανα, τις διαθέσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων στο νομό μας.

  1. Η Γραμματεία εκφράζει τη συμπαράστασή της στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και καταδικάζει τη δικαστική δίωξη. Δικάζονται ξανά στις 20 Φλεβάρη για την παρέμβαση που έγινε στο υπουργείο εργασίας επί Ν.Δ. και υπουργίας Βρούτση.
  2. Τώρα να εκφραστεί με αποφάσεις σωματείων, η αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης. Να απελευθερωθούν τώρα όλοι οι κρατούμενοι και η 16χρονη Αχέντ Ταμίμι.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο νομό μας, καλεί την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμβάλλουν με την ενεργή συμμετοχή τους μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους για την οργάνωση της πάλης και την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

 

[fbcomments]