Πέμπτη 29.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

27.04.2020 /

Έχουμε τη δύναμη να ακυρώσουμε τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς υπουργείου &  κυβερνητικών συνδικαλιστών

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ την Τρίτη 28 Απριλίου στις  12 το μεσημέρι κάτω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πλατεία ΟΤΕ).

 Μετά από πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, η ΕΛΜΕ Τρικάλων αποφάσισε , μέσω τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ, κινητοποίηση με κύριο αίτημα την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που έφερε προς διαβούλευση εν μέσω πανδημίας η υπουργός παιδείας.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση έθεσε ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα τους λόγους για τους οποίους το νομοσχέδιο πρέπει να μείνει στα χαρτιά και να αποσυρθεί εδώ και τώρα

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΖΗΤΗΣΕ:

1.να ενημερωθούν τα μέλη μας αλλά και οι γονείς και οι μαθητέςγια την ουσία και το περιεχόμενό του  με όλους τους δυνατούς τρόπους

2.να παρθεί απόφαση καταδίκης των σχεδίων της κυβέρνησης

  1. να παρθεί απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης,
  2. να δοθούν συνεντεύξεις τύπου, να γίνουν παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ ώστε να ακουστεί με κάθε τρόπο δυνατά η φωνή μας.
  3. να αποφασιστεί συμμετοχή στην πανελλαδική μέρα δράσης στις 28 Απριλίου με παράσταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ:

Η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) : Δε  διαφώνησε με το νομοσχέδιο επί της  ουσίας αλλά στο χρόνο και τον τρόπο κατάθεσής του! Διέκρινε ακόμη και θετικά σημεία(!!!), τη στιγμή που είναι καταδικασμένο στη συνείδηση της πλειοψηφίας της εκπαιδευτικής κοινότητας με βάση τις αποφάσεις δεκάδων ΕΛΜΕ. Καταψήφισε την πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας, επικαλούμενη την αναμονή απόφασης από την ΟΛΜΕ! Κάνουν λες και δεν ξέρουμε ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ είναι ο ορισμός του κυβερνητικού συνδικαλισμού , γι’ αυτό κωλυσιεργεί και τώρα να πάρει θέση. Άλλωστε δεν ξεχνάμε το αμαρτωλό παρελθόν της ΟΛΜΕ μπροστά σε τέτοια αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια. Είναι , όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «όποιος δε θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει»… Γι’ αυτό καταδικάζουμε την απαράδεκτη και αντισυναδελφική στάση της ΔΑΚΕ, η οποία, ακολουθώντας καρμπόν την παρελκυστική πολιτική της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ , αποθεώνει  και στα Τρίκαλα τον ορισμό  του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η παράταξη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) μπροστά στη γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε το νομοσχέδιο αναγκάστηκε να στηρίξει την κινητοποίηση, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά και να μας κάνει να ξεχάσουμε  τις  διευκολύνσεις που προσέφερε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ Πρωτοχρονιά ψήφισε το νόμο για τους αναπληρωτές και Πάσχα το νόμο για το Λύκειο δε χωνεύεται και τόσο εύκολα , ώστε να ξεχαστεί. Άλλωστε τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί , αξιοποιεί , εξειδικεύει και επαυξάνει τώρα η ΝΔ. Τώρα οι συνάδελφοι της Πρωτοβουλίας αλλάζουν το κυβερνητικό κοστούμι και φορούν το αγωνιστικό γιλέκο, ξαναγυρίζοντας δήθεν  στους δρόμους. Όμως πώς να ξεχαστεί η κυβερνητική φορεσιά που έβαλαν για να υποδεχτούν  τους υπουργούς Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα μπροστά στους συναδέλφους που την ίδια ώρα  διαδήλωναν.

Τέλος, η παράταξη των Αγωνιστικών Κινήσεων πρότεινε αποχή των συναδέλφων από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την επόμενη βδομάδα. Μα η συγκεκριμένη παράταξη την αποχή για το ζήτημα αυτό την είχε από την αρχή σημαία της, όταν καλούσε τους συναδέλφους σε άρνηση συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση, κάτι που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια τον κλάδο σε απομόνωση από την κοινωνία και από τους μαθητές, βάζοντας έτσι πλάτη στο υπουργείο και την κυβέρνηση να συκοφαντήσει μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς και να περάσει εύκολα την αντιδραστική πολιτική του. Η στάση της αποχής έχει καταντήσει καραμέλα για τη συγκεκριμένη παράταξη  και μάλλον αποτελεί ένα καλό άλλοθι όταν δε θέλεις να αγωνιστείς και να συγκρουστείς με την αντιεκπαιδευτική πολιτική, ένα καλό άλλοθι για να βερμπαλίζεις επαναστατικά  και να αφήνεις ανενόχλητο τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Την ώρα που οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις στα σωματεία έπαιρναν πρωτοβουλίες, όπως το κείμενο διαμαρτυρίας που συγκέντρωσε  πάνω από 5500 υπογραφές εκπαιδευτικών και η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και να στραπατσαριστεί η εικονική πραγματικότητα του «όλα βαίνουν καλώς», αυτοί που ήταν;

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση και την τακτική τωνάλλων παρατάξεων της ΕΛΜΕΤ. Τώρα είναι ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεών μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Έχουμε τη δύναμη και την πείρα να τους εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς, να οργανώσουμε τον αγώνα κάτω από όλες τις συνθήκες.

Καλούμε συναδέλφους, μαθητές και γονείς (τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας)

στην κινητοποίηση την Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 12:00

κάτω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πλατεία ΟΤΕ).

Κουτελίδα Άννα, Μούτος Θοδωρής

εκλεγμένοι με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(στηρίζει τη συσπείρωση στο Π.Α.ΜΕ.)

στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ.

Τρίκαλα 26 Απρίλη 2020