Δευτέρα 05.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοινή παρέμβαση για τα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

22.06.2022

Με κοινή επιστολή που υπογράφεται από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης το επιμελητήριο και τους τοπικούς βουλευτές προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τίθεται και πάλι το θέμα της τροποποίησης των σιδηροδρομικών δρομολογίων έτσι ώστε στοιχειωδώς να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής μας.

Το κείμενο με τα αιτήματα συντάχθηκε μετά τις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και το υπογράφουν η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων, το Επιμελητήριο, οι βουλευτές Παπακώστα Κατερίνα, Λιούτας Αθανάσιος, Παπαδόπουλος  Σάκης και οι Σύλλογοι Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας. Από  το γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα μας γνωστοποιήθηκε ότι τα αιτήματα έχουν ήδη προωθηθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τους βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα και Σάκη Παπαδόπουλο καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν τόσο στην σύσκεψη στο «Πανελλήνιο» όσο και στην επόμενη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη για την στήριξη της πρωτοβουλίας.

Μετά από όλη αυτή την κινητοποίηση και μετά την πρόσφατα εξαγγελθείσα στη βουλή αποδοχή των αιτημάτων της Φθιώτιδας, όπως επίσης και τις υποσχέσεις που ακούστηκαν  για τη δυτική Θεσσαλία είναι εύλογο να περιμένουμε την άμεση επίλυση του ζητήματος και την αποδοχή των προτάσεών μας.

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων θα είναι σε ετοιμότητα για να συνεχιστεί η προσπάθεια αν τυχόν το θέμα δεν διευθετηθεί άμεσα.

Το Διοικητικό συμβούλιο.