Τετάρτη 28.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ομιλία Ραγκούση που γέμισε την αίθουσα στο Μύλο Ματσόπουλο

03.10.2017

Τα Τρίκαλα επέλεξε για την πρώτη του ανοιχτή ομιλία στο δρόμο για την διεκδίκηση της προεδρίας του νέου κεντροαριστερού σχήματος ο Γιάννης Ραγκούσης και τελικά δικαιώθηκε!

Όχι μόνον ήταν γεμάτο το θεατράκι του Μύλου Ματσόπουλου, αλλά και τα πρόσωπα που βρέθηκαν σε αυτό σηματοδοτούν όντως μια άλλη εποχή για το χώρο της κεντροαριστεράς.

Τον Γιάννη Ραγκούση προλόγισαν οι Γιώργος Καρκανιάς και Αχιλλέας Οικονόμου.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που έχει ταυτίσει το όνομά του με αρκετές μεταρρυθμίσεις όπως αυτή της «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο που η χώρα πρέπει να βγει από τα μνημόνια και να κάνει τα επόμενα βήματα: «Νέα γενιά και παραγωγικές τάξεις πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Εμείς το πλεόνασμα θα το δίναμε σε παραγωγικές ηλικίες και όχι στους συνταξιούχους», υπογράμμισε.

Ο κ. Ραγκούσης είπε πως το νέο σχήμα που θα προκύψει είναι καταδικασμένο να κινηθεί σε τροχιά εξουσία και δεν μπορεί απλά να στηρίζει άλλες κυβερνήσεις. Πρέπει και πάλι να αναλάβει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα γιατί μόνο η δημοκρατική παράταξη μπορεί στην κατάσταση που είναι η χώρα σήμερα να κάνει τα επόμενα βήματα: «το στοίχημα για την Κεντροαριστερά είναι το πως η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και δεν θα ξαναπτωχεύσει. Αυτό θα συμβεί με μια νέα προοδευτική παράταξη που θα φέρει αλλαγή σε κομματικό και σε πολιτικό επίπεδο», τόνισε.

Ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να πούνε: «Όχι στην συγκυβέρνηση με την ΝΔ, ναι στην συνεννόηση. Επίσης δεν συγκυβερνούμε με το ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να κερδίσουμε την αυτονομία μας και να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση»

Επίσης απεύθυνε κάλεσμα σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που ξεγελάστηκαν από τις υποσχέσεις Τσίπρα να επιστρέψουν στη δημοκρατική συμπαράταξη.

Να σημειώσουμε πως ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ίσως ο μόνος που εδώ και καιρό έχει διατυπώσει τις απόψεις και για το πολιτειακό σύστημα όπου μεταξύ άλλων τονίζει: «ανώτατο όριο στην θητεία των βουλευτών και των υπουργών. Η γνώμη μου είναι 12 χρόνια ανώτατο όριο για τους βουλευτές και 8 χρόνια για τους υπουργούς». Με αυτόν τον τρόπο όπως ανέφερε θα έρχονται στο πολιτικό προσκήνιο νέες δυνάμεις, ενώ συνέχισε «όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο θα έχω την εντολή αν αξιοποιηθούν σε άλλα πεδία μάχης και προσφοράς για την Ελληνική κοινωνία».