Πέμπτη 01.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Ολγα έφερε… χαμόγελα στην τοπική Ν.Δ.

21.11.2016

Με αναπτερωμένο το ηθικό είναι από χθες τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα μετά την επίσκεψη στο νομό μας της πρώην υπουργού Τουρισμού επί κυβέρνησης Σαμαρά, Όλγας Κεφαλογιάννη. Πρώτος σταθμός της κ. Κεφαλλογιάννη στο νομό ήταν ο δήμος Φαρκαδόνας όπου με την ιδιότητα της Συντονίστριας του Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη.

farkadona-1
Ο δήμαρχος κ. Μεριβάκης παρέδωσε στην πρώην υπουργό υπόμνημα για τις καταστροφές που έχουν πάθει οι αγρότες της περιοχής από τις πλημμύρες, ενώ στο θέμα της καθυστέρησης της καταβολής των αποζημιώσεων αναφέρθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης που τόνισε την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά. Τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αναπτυξιακή πολιτική επισήμανε ο βουλευτής κ. Κώστας Σκρέκας, ενώ ο κ. Βλαχογιάννης στάθηκε στην προσφορά της κ. Κεφαλογιάννη στο νομό, όταν αυτό χρειάστηκε. Τέλος ο Θανάσης Λιούτας επισήμανε την ανάγκη της κοινής στρατηγικής που πρέπει να εφαρμοστεί στον πρωτογενή τομέα ώστε αυτός να συνδυαστεί με αυτόν του τουρισμού.

Στην Φαρκαδόνα την κ. Κεφαλογιάννη υποδέχτηκε προσφέροντας της ανθοδέσμη ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Αθανάσιος Μεριβάκης, ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ Κώστας Σκρέκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Βασίλης Αναγνωστόπουλος,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Τσίγκας, κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Τρικάλων με Επικεφαλής τον Πρόεδρο Μιχάλη Μπαγιώτη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, ο πολιτευτής Αθανάσιος Λιούτας καθώς Εκπρόσωποι Φορέων και παραγωγικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής.

Στην Καλαμπάκα

dsc_1350

Το θέμα της ανάγκης για επιστροφή στην ανάπτυξη τέθηκε από την κ. Κεφαλογιάννη και στην Καλαμπάκα όπου έφτασε συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μπαγιώτη και στελέχη της παράταξης.

Ο κ. Σινάνης καλωσορίζοντας την εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά  και τιμή για την παρουσία της στην έδρα του Δήμου που αποτελεί την Μητρόπολη του θρησκευτικού τουρισμού της χώρας και ευχήθηκε στην κ. Κεφαλογιάννη σύντομα να επιστρέψει ως υπουργός και πάλι στον τομέα που υπηρέτησε με απόλυτη επιτυχία και να στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου ο οποίος σύντομα θα μετονομασθεί σε Μετεώρων.

Από την πλευρά της η πρώην υπουργός ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και ανέφερε ότι εκτός του τουριστικού προϊόντος θα πρέπει να προωθηθεί και ο πρωτογενής τομέας καθότι η περιοχή είναι πανέμορφη και συνάμα παράγει πολλά και σημαντικά προϊόντα τα οποία πρέπει να πάρουν τη θέση που τους ανήκει.

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά πως η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη ξεκινά από τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες μπορούν με συνεργασία και την στήριξη της πολιτείας να κάνουν τεράστια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης η κ. Κεφαλογιάννη αφού αναφέρθηκε στο «Τουριστικό Περίπτερο» της Καλαμπάκας, μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την περιοχή και ειδικά για την πολύπλευρη Εθνική αξία των Μετεώρων, επικεντρώθηκε σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και γενικότερα της χώρας και τόνισε πως το «Πολιτισμός- Περιβάλλον- Τουρισμός- Ανάπτυξη» μπορεί να βγάλει την χώρα από το οικομικό αδιέξοδο.

Στο τέλος της συνάντηση ο Δήμαρχος Καλαμπάκας της χάρισε ως ενθύμιο της επίσκεψής της  μια γκραβούρα του ΙΝ της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενώ η πρώην υπουργός νωρίτερα ξεναγήθηκε στο Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου που έγινε με αποκλειστική δαπάνη της ΙΜ Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Η κ. Κεφαλογιάννη στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΙΜ Αγίου Στεφάνου όπου έλαχε της θερμής φιλοξενίας της οικείας Αδελφότητας και ακολούθως μετέβη στα Τρίκαλα όπου επισκέφτηκε το Μύλο των Ξωτικών.